cinska-spolecnost-zaluje-blizzard
Novinka Čínská společnost žaluje Blizzard

Čínská společnost žaluje Blizzard

sleepless.

sleepless.

19. 8. 2007 08:45 1
Reklama

Porušování autorských práv se Číny většinou týká z druhé strany než v tomto konkrétním případě. Výjimky zřejmě potvrzují pravidlo.

Čínská společnost Founder Electronics podala u soudu v Pekingu žalobu vůči společnostem Blizzard Entertainment (producent World of Warcraft), The9 (provozovatel WoW v Číně) a Qingwentuwen (distributor WoW v Pekingu), v níž Founder Electronics všechny výše uvedené subjekty žaluje pro neoprávněné použití pěti fontů ze své databáze v čínské verzi MMORPG World of Warcraft.

Founder Electronics žádá ve své žalobě odškodnění ve výši 1 miliardy yuanů. Zástupce této společnosti přitom agentuře Xinhua prozradil, že skutečné škody způsobené neoprváněným použitím fontů v WoW, mohou být stanoveny dvěma způsoby. Buď to bude z částky, kterou žalovaná strana získala neoprávněným použitím fontů, nebo ze škod strany žalující, tak jak je to uvedeno v čínském zákoně. Výše zmíněná miliarda yuanů je dle zástupce Founder Electronics pouze velmi umírněný odhad celkových škod.

Společnost Founder Electronics je největší poskytovatelem čínských fontů v Číně, jejíž databáze je součástí systému E-Publishing, který je používán 90 procenty čínských mezinárodních novin.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama