bohemia-interactive-predstavuje-arma-2
Novinka Bohemia Interactive představuje ArmA 2

Bohemia Interactive představuje ArmA 2

sleepless.

sleepless.

22. 8. 2007 07:00
Reklama

Operation Flashpoint 2 tvůrci z Bohemia Interactive Studios nedělají, poněvadž vývoj tohoto titulu si společnost Codemasters zajišťuje sama. Copak tedy lidé z BI Studia vedle datadisku ArmA: Queen’s Gambit kutí? Kdo si sám pro sebe odpověděl, že chystají ArmA 2, tak se může odměnit cigaretou, čokoládou, pivem, sodovkou, procházkou na čerstvém vzduchu, prostě čímkoli. Vývojáři z Bohemia Interactive totiž opravdu vyvíjí pokračování úspěšné vojenské simulace ArmA: Armed Assault.

Vydavatel hry zatím znám není, ale to v tuto chvíli není podstatné, poněvadž hra nemá vyjít ani zítra ani pozítří, ani před koncem roku, ale nejdříve až ve druhém čtvrtletí roku 2008. Dá se přitom počítat s tím, že se v mezičase termín vydání ještě několikrát posune. Proto bude lepší počítat s tím, že se ArmA 2 objeví v obchodech někdy v průběhu příštího roku a to na PC i next-gen konzolích. Žádná konkrétní next-gen konzole v tiskové zprávě jmenovaná není, ale možnosti jsou (vzhledem k naturelu hry, aby nás někdo nenařkl z toho, že Wii nepovažujeme za next-gen konzoli!) jenom dvě – PS3 a Xbox 360. Wiičko by ArmA 2 zcela určitě neutáhlo, i když…

Pojďme se však věnovat hře samotné. ArmA 2 se odehrává v roce 2009 a je situována do fiktivní post-sovětské republiky Chernarus, kde už dva roky zuří krutá občanská válka. No a v této docela nezáviděníhodné situaci je do hry uvržen hráč jako velitel speciální zásahové jednotky amerického námořnictva (United States Marine Corps Force Reconnaissance). Úkolem hráče a jeho týmu je zabránit dalším ztrátám na životech civilního obyvatelstva a zajištění stability v regionu, čili v celém státě Chernarus.

Tolik tedy zápletka a popis situace v herním světě. Teď následují informace konkrétní. ArmA 2 je postavena na poslední generaci interně vyvinuté technologie a opět tedy hráče postaví doprostřed rozlehlého herního světa, jež na první pohled takřka nemá žádné hranice. Každopádně v tomto rozlehlém a údajně detailně zpracovaném herním světě čeká na hráče příběhová singleplayer kampaň plná zvratů i překvapení, více než 50 zbraní a ovladatelných dopravních/bojových prostředků a scházet nebude ani podpora multiplayeru na velkých mapách až pro 50 a více hráčů.

ArmA 2 bude pokračovat v dobré tradici předchozích produktů BI Studia a nabídne editor misí určený k modifikací původního a tvorbě zbrusu nového obsahu. Jinak mohou hráči očekávat realistickou simulaci s reálnou balistikou i reálnými vlastnostmi materiálů, svoji roli při boji sehraje AI protivníků, ale i použití RPG prvků a správa surovin. Zřejmě ne na takové úrovni jako v tradičních RTS hrách, ale přítomen tento prvek v ArmA 2 určitě bude, stejně jako pokročilý systém dynamické konverzace, jež bude zřejmě sloužit ke komunikaci mezi vojáky i civilním NPC obyvatelstvem. Očekávat lze od hry poměrně věrné audiovizuální zpracování, minimálně o třídu výše než v původním ArmA titulu. To je však tvrzení, které zatím není možné ničím podložit. Nestačí k tomu ani první sada screenshotů, jež si můžeme prohlédnout v naší galerii. Další informace o hře a snad i nějaké to video se objeví v průběhu Games Convention.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama