lotro-book-11-konecne-bydleni-a-balrog
Novinka LOTRO: Book 11 - konečně bydlení a Balrog

LOTRO: Book 11 - konečně bydlení a Balrog

sleepless.

sleepless.

30. 8. 2007 08:03
Reklama

Book 10: City of the Kings je hráčům The Lord of the Rings Online k dispozici teprve od minulého týdne a už se nám tu začínají objevovat informace o updatu Book 11, který podle všeho podlomí (svým obsahem) spoustě hráčů kolena. Přinese totiž hned několik nových prvků a chybět nebude ani spousta nového obsahu, jak redaktorům TenTonHammer prozradil v průběhu prezentace na Games Convention hlavní producent LOTRO Jeffrey Steefel.

Nejdůležitější novinkou, která bude v Book 11 – doufejme – obsažena, no to je přeci bydlení. K dispozici budou bytečky pro hráče samotáře i pro Kinship, čili LOTRO verzi gild. Hráči si samozřejmě nebudou moci stavět domy na jakémkoli požadovaném místě. Budou pěkně bydlet v sousedstvích, což jsou čtvrtě, kde budou vedle sebe naskládány domky patřící k jedné ze čtyř ras. No a s tím souvisí i fakt, že každá ze čtyř LOTRO ras bude mít k dispozici domek jiných proporcí i tvarů, který si samozřejmě hráči budou moci dle své libosti vylepšovat, vyzdobovat a upravovat tisícem předmětů.

Další velkou novinkou v Book 11 bude Balrog, pradávná bytost, která ve Středozemi žije mnohem déle než jakýkoli člověk a elf. Nepůjde však o Balroga z Khazad-dûm. Bude to jeho mladší bráška ze skřetí jeskyně. To však nic nemění na tom, že boj s Balrogem bude opravdovou zkouškou pro všechny zkušené hráče. Balrogové se ve Středozemi nebudou vyskytovat v hojném počtu. Naopak budou nesmírně vzácní. Určitě však nebudou vázáni k jedné jediné instanci. Komu však chystaný Balrog nebude stačit, tak nemusí mít strach. Časem tvůrci všem odvážlivcům nabídnou možnost postavit se tváří v tvář Balrogovi z Khazad-dûm pod Morií, kam by se hráči měli rovněž brzy podívat. Nebude to v Book 11, ale v Book 12 už možná ano.

No a chybět v Book 11 nebudou ani nové zóny a nové instance. Konkrétně to je komplex jeskyní a katakomb zvaný Ettendeep, který leží přímo pod Ettenmoors, kde se odehrává Monster play. Každopádně, Ettendeep bude opravdu rozsáhlá podzemní oblast, skrze níž si zřejmě tvůrci chtějí vyzkoušet, co jim jejich technologie umožní, aby to pak mohli využít při zpracování dolů v Morii. Tak to alespoň podle článku na Ten Ton Hammer Steefel naznačoval, byť neřekl nic přímo.

Druhou novou oblastí v Book 11 budou Mlžné hory, které budou hráči moci prozkoumávat, stejně jako to kdysi dělal Bilbo a jeho parta v Hobitovi. Ostatně obsah připravený pro hráče v Místy mountains je částečně postaven na událostech z Hobita. Jen se odehrává v jiném čase než původní Tolkienovo dílko. Kromě jiného to znamená, že se hráči určitě nesetkají s drakem Šmakem.

Tak a ke všemu výše popsanému si ještě připočítejte nové questy, nové zbraně, brnění, úpravu herních prvků, balanc sil a schopností, a tak dále a tak dále. Ve výsledku se tedy Book 11 jeví nejslibněji ze všech doposud vydaných LOTRO updatů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama