oznamen-vyvoj-9th-company-roots-of-terror
Novinka Oznámen vývoj 9th Company: Roots of Terror

Oznámen vývoj 9th Company: Roots of Terror

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

5. 10. 2007 13:52
Reklama

Ruských her vzniká vcelku hojné množství, ovšem jen zlomek z nich se dostane za hranice a ještě menší procento ve světě uspěje. Rozporuplně byl přijat i válečný titul Pacific Storm od Lesta Studio. Na jednu stranu mu bylo spíláno za několik historických nepřesností a překombinovatelnou hratelnost, na stranu druhou byla tato hra nominována na nejlepší strategickou hru E3 2006 renomovaným severem IGN. Sama o sobě je však dnes podstatná trochu jiná informace. Tou je fakt, že výše zmíněné studio zkouší svoje štěstí znovu, tentokráte RTS titulem pojmenovaným 9th Company: Roots of Terror

Hra vychází z ještě poměrně čerstvého válečného konfliktu, konkrétně jde o dílčí boj v rámci sovětské mise v Afghánistánu v roce 1988. Vývojáři příběh přirovnávají ke starověké bitvě u Thermopyl, neboť na vrcholku bezejmenné hory čeká na skupinku Sovětů desetinásobná přesila Afghánců. Řečí čísel se ujmete 39 vojáků, kteří ve skutečnosti dokázali ustát těžkou palbu pod oním vrcholem a pozici drželi po dva dny. Rota ztratila šest mužů a pouhá pětice z nich vyvázla bez zranění.

Samotné hraní vám dovolí používat k postupu jak operační, tak taktickou mapu, na které si budete volit jednotlivé, nelineárně jdoucí mise. Počítá se s pokrokovým grafickým i fyzikálním enginem, zahrnující v sobě také přesnou sílu zbraní i úroveň zásahů jimi způsobených. Z lidského hlediska pak budete muset počítat s dopadem morálky na všechny členy 9. roty, odrážející se například v bezpečnosti postupu terénem, nebo přesnosti střelby.

Datum vydání PC verze hry je zatím neurčitě specifikováno na druhé čtvrtletí příštího roku, ovšem čistě na základě zkušeností z Pacific Storm je dost pravděpodobné, že jej budou muset vývojáři posunout, jak je ostatně pomalu zvykem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama