capcom-chysta-bionic-commando-navrat-legendy
Novinka Capcom chystá Bionic Commando - návrat legendy

Capcom chystá Bionic Commando - návrat legendy

Jan Horčík

Jan Horčík

16. 10. 2007 12:28
Reklama

Bionic Commando je akční klasika z roku 1988. Capcom tehdy přišel se zajímavým nápadem, když hlavní postavičce kromě schopnosti střílení nadělil také vystřelovací hák, díky kterému se vaš postava dokázala přenést i přes zdánlivě nepřekonatelné překážky. Hra si získala poměrně dost fanoušků, a tak vyšla postupně na všech důležitých platformách té doby - nejznámější je verze pro NES, ale šlo hrát také na strojích Amiga, Atari ST, Commodore 64, ZX Spectrum či Gameboy. Prostě všude možně.

O téměř dvacet let později (!!!) chystá Capcom návrat slavné legendy. Nová verze hitu Bionic Commando je vyvíjena pro PlayStation 3, Xbox 360  a PC a není vyvíjena pro Wii. Blah. Hlavní hrdina má stále schopnost vystřelovat hák, díky kterému se může nejen snadněji pohybovat v úrovních, ale také sestřelovat protivníky nebo si pohrávat s různými předměty (jako jsou třeba auta). Příběh je tentokrát o něco vážnější než v původní hře. Hlavní hrdina, technologicky vylepšený speciální agent Nathan Spencer, je totiž obviněn z řady zločinů a odsouzen k smrti. Štěstíčku se ale musí naproti, a tak zrovinka když se má poprava uskutečnit, vybuchne ve městě experimentální zbraň teroristů, která Nathana osvobodí. Hra je zasazena především (ale nejen) do městského prostředí rozbořeného Ascension City. Můžeme se nejspíš také těšit na propracovanou fyziku a velké možnosti interakce s okolím.

Hru vyvíjí zkušené švédské studio GRIN, které se v poslední době blýsklo třeba vynikající PC verzí série Ghost Recon Advanced Warfighter. Navíc si Capcom zajistil dohled amerického producenta a japonského kreativního poradce. Jen aby nenatropili víc škody než užitku. Už zítra pořádá Capcom v Londýně tzv. Capcom Gamers Day, kde se kromě jiného nejspíš dozvíme také další informace. Ty vám přímo z Londýna samozřejmě bleskurychle přetlumočíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama