datadisky-pro-oba-dily-everquestu
Novinka Datadisky pro oba díly Everquestu

Datadisky pro oba díly Everquestu

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

15. 11. 2007 09:04
Reklama

Trochu nečekaný, o to však milejší krok provedla společnost Sony s oběma díly svých MMORPG Everquest, které obohatila o datadisky. Záležitost vtipně glosoval viceprezident Sony Russ Shanks, který řekl, že Vydat ve stejný den dvojici expanzí pro MMO hry je akt hodný hrdiny Herkula, s čímž můžeme jedině souhlasit. "Zabralo to celý rok, než zkušené vývojářské týmy společnosti dokázali dojít až k tomuto dvojitému launchi. Jsme velice hrdí na rozsah těchto dvou datadisků a oceňujeme skvělou práci našich betatesterů společně s loajální komunitou hráčů," dodal v závěru tiskové zprávy a my se můžeme hbitě přesunout k detailům.

Začněme tedy rozšířením druhého dílu, jež nese podtitul Rise of Kunark. Duch expanze je laděný směrem ke klasickým dobám Everquestu, především pak v otázce samotné hratelnosti. Nostalgická vzpomínka na to nejlepší, co může série nabídnout, je však s ohledem na grafické kvality samotné hry ověnčená plnou řadou pěkných cut-scén a grafických bonbónků. Rise of Kunark přichází s novou rasou dračích lidí pojmenovanýcn Sarnak, kteří osídlili lokaci Timorous Deep. V jejich příběhu hraje hlavní úlohu snaha pomoci svému národu v boji proti zlým Iksarůlm, což odhaluje i zaměření jednotlivých questů. V průběhu jejich plnění navštívte nová území jako The Emerald Jungle nebo Skyfire Mountains a oděni do unikátních setů brněni si zabojujete s novými zbraněmi proti hordám nepřátel. Ze zcela logických důvodů bylo v neposlední řadě sáhnuto na level cap, jenž se nyní posunul na číslo 80.

Druhé rozšíření, Secrets of Faydwer, sice nepřináši novou rasu a s tím spojený i příběh, ale nabídne hráči 15 nových území hodných průzkumu i dobrodružství. Jak vidno, Sony nezná malá čísla, a tak se hráči dočkají 3000 (!) nových předmětů, 300 kouzel a 30 zcela nových NPc. Pěkné číslo 28 pak značí počet nových raidů určených jak pro solo drsňáky, tak skupinu oddaných spolubojovníků. Nutno zmínit také společný rys obou datadisků, a sice zvýšení levelového stropu, rovněž na 80.

Oba datadisky jsou distribuovány za cenu $39.99 a k dispozici jsou jak v krabicových verzích (zatím pouze USA), tak těch stažitelných. K případnému nákupu využijte stránky Station.com (nutná registrace), kde můžete zakoupit i všechna předešlá rozšíření.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama