activision-a-harmonix-ve-sporu-kvuli-patchi-pro-rock-band
Novinka Activision a Harmonix ve sporu kvůli patchi pro Rock Band

Activision a Harmonix ve sporu kvůli patchi pro Rock Band

Ondřej Novotný

Ondřej Novotný

15. 12. 2007 10:58 4
Reklama

Po oznámení spojení Activisionu s Vivendi každý pomalu vzhlížel k následujícím dnům a měsícům, v nichž se očekával (a stále očekává) boj nově vzniklého gigantu Activison Blizzard s Electronic Arts. Nyní můžeme hovořit o prvním sporu, který sice nevzplanul přímo mezi těmito dvěma společnosti, ale menšími studii, jež pod ně spadají: RedOctane a Harmonixem. Nutno podotknout, že obě dvě v současnosti patří ke klenotům obou vydavatelských společností, jelikož první je zodpovědná za úspěšnou Guitar Hero III, druhá má zase na svědomí Rock Band. A právě tyto dva tituly se staly jádrem sporu mezi oběma firmami.

O co tedy jde? Když byl poprvé podrobněji představen Rock Band, Harmonix prohlašoval, že bude tato hra podporovat otevřené hardwarové standardy, tudíž budou nástroje z ní dány volně k dispozici pro použití v jiných titulech a stejně tak půjde Rock Band ovládat i s jinými ovladači. Třeba právě s kytarou z GH, jak jsme vás informovali už v dubnu. Jenže když vyšel Rock Band na PS3, hráči k němu zkusili připojit kytaru určenou pro GH a výsledek? Nástroj u nové hry od Harmonixu nefungoval (přitom na verzi pro Xbox 360 jde použít bez problémů). Společnost samozřejmě zareagovala a slíbila vydání opravného patche, který by měl celou záležitost vyřešit, čímž si fanoušky opět udobřila. Nedávno bylo oznámeno, že je update hotov, ovšem místo jeho vydání přišli lidé z Harmonixu s překvapivou zprávou, že Activision jeho vydání zatrhnul.

A co na to Activison? Ten místo vysvětlení celé situace přehodil vinu zpátky na Harmonix, když jeho zástupci uvedli, že "Harmonix a MTV Games odmítli nabídku Activisonu, která by umožňovala použití Guitar Hero ovladače v Rock Bandu." Zároveň prý lidé z Activisionu zůstávají otevřeni pro diskusi, jež by celou situaci vyřešila. Tak kde je pravda? Opravdu nechce Activision dát ovladač od GH k dispozici, nebo je to všechno jen nafouknutá bublina? A vyjde vůbec někdy onen slibovaný patch?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama