blizzard-nechce-prodej-hernich-predmetu-za-penize
Novinka Blizzard nechce prodej herních předmětů za peníze

Blizzard nechce prodej herních předmětů za peníze

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

20. 12. 2007 14:37
Reklama

Děje se to pořád, ale nikdo to nechce přiznat. Je to totiž nelegální a vývojářům se to, aspoň dosud, příliš nelíbilo. Řeč je pochopitelně o kupování předmětů a dalších věcí spojených s MMO hrou za skutečné peníze. Proč ale chodit stále proti proudu? Hlavním tvůrcům MMO her, jako například Funcomu, nebo SONY, zkrátka došlo, že by se mohla celá situace zlegalizovat a alespoň nějakým směrem zkorigovat do žádoucích rovin. Proti tomuto nápadu se však staví tvůrce momentálně nejpopulárnějšího MMORPG, Blizzard.

„Nemáme v úmyslu podporovat mimoherní trade ve World of Warcraft, teď, ani v blízké budoucnosti,“ sdělili zástupci Blizzardu na dotaz ze strany novinářů. Důvodem jsou pravidla, která se pojí se hrou, v níž se jasně hovoří, že všechen herní obsah je majetkem Blizzardu, a z toho důvodu tuto myšlenku nepodpoří. Navíc, kromě úvah o tom, že by šlo i tak o nelegální činnost, podobný obchod s předměty by mohl narušit ekonomiku světa a odradit spoustu hráčů. „Náš postoj tedy vychází pouze z toho, že chceme hráčům zaručit zábavu, proto se pečlivě staráme o chování na jednotlivých serverch a nezdráháme se přistoupit k banům jednotlivých účtů, kvůli potření nevhodného chování. Ačkoli rozumíme tomu, proč hráči touží po možnosti nakupovat předměty za skutečné peníze, cítíme, že jsou hráči schopní našetřit virtuální měnu padajících z potvor během plnění questů."

Výše zmíněná procedura obchodu s předměty za skutečné peníze už čile probíhá prostřednictvím služby Live Gamer, kterou jeho tvůrci i vývojáři MMO her označují jako bezpečný a průhledný trh pro virtuální zboží. V současné chvíli ho podporuje několik firem, mimo zmíněných SONY a Funcom ještě například 10tacle Studios nebo Acclaim.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama