nominace-na-videogame-writing-award
Novinka Nominace na Videogame Writing Award

Nominace na Videogame Writing Award

Tomáš Krajča

Tomáš Krajča

30. 1. 2008 10:51 5
Reklama

Americká asociace sénáristů si začala všímat počítačových her. Zahnula je do své každoroční soutěže Writer's Guild Awards. Vedle kategorií za nejlepší filmové, televizní či rozhlasové scénáře (zejména u televize rozparcelovaných do mnoha škatulek jako komedie, seriál, dokument...) ocení i nejlepší videoherní scénář. Slavnostní ceremoniál s oznámením vítězů proběhne 8. února, zatím se ale můžeme podělit o jména nominovaných v herní kategorii.

O cenu za nejlepší videoherní scénář se budou ucházet Christopher Mitchell za arkádu Crash of the Titans, Dave Ellis a Adam Cogan za PSP akci Dead Head Fred, Matt Selman a kol. za seriálem inspirovanou arkádu The Simpsons Game, Artur Ganszyniec a kol. za Zaklínače a Christofer Emgard a kol. za výtečnou RTS World in Conflict.

Zaklínač bude jistě jedním z favoritů soutěže, i proto, že jinak rezervovanější zahraniční recenze právě scénář vesměs vydzvihovaly. Jeho tvůrci tak budou možná ve vitrince nebo na krbu vyšetřit místo ještě na jednu cenu - nedávno totiž proběhla tiskem zpráva, že se o cenu Visual Effects Society uchází intro Zaklínače.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama