raph-koster-web-kope-konzole-do-zadku
Novinka Raph Koster: web kope konzole do zadku

Raph Koster: web kope konzole do zadku

Jan Horčík

Jan Horčík

28. 2. 2008 10:17 8
Reklama

Raph Koster, známý herní designér a teoretik, který v současné době působí ve firmě Areae a dříve se podílel na hrách jako Ultima Online nebo Star Wars: Galaxies, vyjádřil aktuálně přesvědčení, že flashové hry skrývají budoucnost herního průmyslu.

Raph se s tím svěřil redaktorům magazínu GamesIndustry na soukromém obědě. Flash hry mají kázat inovace napříč herním průmyslem zejména proto, že technologie Flash začíná být dostupná prakticky všude - od počítačů přes herní konzole po mobilní telefony, jako např. iPhone. "Já myslím, že právě Flash je v mnoha ohledech next-gen konzole," řekl Koster. "Ukazuje cestu do budoucna mnohem lépe než současná generace hardwaru, zejména proto, že je úplně všudypřítomný," dodal.

Technicky se samozřejmě Flash nemůže rovnat současným konzolím ani běžným herním enginům. Jenže společnost Adobe, která technologii vlastní, si je její hodnoty dobře vědoma. Aktuálně například uvedla na svět technologický framework zvaný AIR, díky kterému je možné pomocí flashe a dalších souvisejících technologií vyvíjet pokročilé webové aplikace pro desktop.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama