ambiciozni-plany-vertigo-games-na-rok-2008
Novinka Ambiciózní plány Vertigo Games na rok 2008

Ambiciózní plány Vertigo Games na rok 2008

Ondřej Novotný

Ondřej Novotný

12. 3. 2008 18:26
Reklama

Mr. Chubigans, zkušený nezávislý vývojář a pilíř oblíbené značky Vertigo Games, zveřejnil na svých stránkách plány pro rok 2008. A nutno podotknout, že jde o plány vysoce ambiciózní, které zahrnují vydání pěti nových her. Mr. Chubigans však podotýká, že v roce 2008 by měl definitivně ukončit studia na univerzitě, tudíž bude mít na vývoj mnohem více času. Trochu nás může jen mrzet, že z oznámených her budou pouze dvě k dispozici zcela zdarma, ostatní se budou prodávat zhruba za 10-20 dolarů.

Přejděme tedy ke konkrétním titulům. Zřejmě nejusilovněji nyní Vertigo Games pracují na The Sandbox of God 2: Ancient Warfare, který by se od svého úspěšného předchůdce neměl zas tolik odlišovat. Jak však název napovídá, tentokrát bude zasazen do starověkých dob a daleko větší úlohu v něm sehrají válečné konflikty. Příjemnou zprávou je, že SoG 2 by měl vyjít již 20. dubna tohoto roku jako freeware.

Rovněž další oblíbený počin Vertigo Games, Liquisity, se dočká svého pokračování. Dvojka bude prvnímu dílu po obsahové stránce víceméně podobná, nabídne však přes 100 nových úrovní a vylepšený editor levelů, jehož se fanouškovská komunita určitě s radostí chopí. Oproti původním plánům bude i Liquisity 2 nakonec zdarma, vydání se očekává na léto 2008.

A do třetice pokračování, tentokrát již dříve oznámený počin Ore no Ryomi 3, jenž je údajně hrou, kterou chtěl Mr. Chubigans stvořit už léta. Má se jednat o jeden z jeho největších dosavadních projektů se zcela novou uměleckou stránkou. Podle ambicí je jasné, že v tomto případě už o freeware nepůjde; datum vydání zatím autor odhaduje na podzim.

Ještě předtím, zhruba na přelomu června a července, bychom se však měli dočkat titulu Spirits of Metropolis, rovněž prodávaného za nějaký ten dolar. Tento počin bude variací na žánr "spoj tři", údajně ale natolik originální, že nás všechny svou koncepcí překvapí. Malou ukázku nabízí trailer, my už pouze dodáváme, že by hra měla obsahovat několik různých režimů a editor úrovní.

Zatím nejméně jistým projektem je KeyKnight, kde se vtělíte do role vůdce kmene v malé vesnici, těžce zkoušené nájezdy krvežíznivých nepřátel. Na obranu budete muset zpívat různé chorály a používat šest speciálních schopností. Údajně si při tom hodně procvičíte vaše prstíky, jelikož hra bude stavět na podobných principech jako např. Typing of the Dead. O datu vydání ani ceně se zatím nic neví. Každopádně jestli všechny plány Mr. Chubigansovi vyjdou, máme se v tomto roce opravdu na co těšit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama