oficialni-predstaveni-the-sims-3
Novinka Oficiální představení The Sims 3

Oficiální představení The Sims 3

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

20. 3. 2008 09:36 2
Reklama

Jak bylo slíbeno na začátku března, včera došlo na představení třetího dílu jedné z nejpopulárnější hry – The Sims 3. Electronic Arts se v první řadě kasají tím, že hra bude postavena na zcela novém enginu, vyvíjeném údajně již po tři léta. Jak jsme psali už dříve, druhou podstatnou záležitostí bude otevřenost světa a unikátní systém tvorby vlastního Sima. „V Sims 3 budou moci Simové chodit za hranice vlastního pozemku a komunikovat s ostatními v žijícím sousedství. Je to přesně ten typ hry s otevřeným koncem, který podporuje nekonečné možnosti hráčovy kreativity. Navíc, nové úkoly a systém odměn poskytne hráčům všeho druhu dlouhotrvající zábavu,“ řekl na účet nových Sims Rod Humble, šéf The Sims Studio.

Podíváme-li se na jednotlivé aspekty hry, vývojáři k informacím ze začátku března přidali jen drobnosti. Co se týče zmiňované otevřenosti světa, nedozvěděli jsme nic nového – se svými ovečkami budete moci volně pobíhat po sousedství, navštěvovat frekventovaná místa jako je park, nebo radnice, kde narazíte na přátele a budete s nimi moci interagovat. V případě tvorby postavy prostřednictvím přepracovaného nástroje Create A Sim dostanete možnost stvořit vpravdě unikátní osobnost. Hráči by neměli být omezeni předem nastavenými šablonkami, takže bude s dostatečnou trpělivostí možné, stvořit sama sebe. Kromě vzhledu ale bude k dispozici i realistický systém osobnostních rysů, tedy Personality System, jak jej v EA nazývají. Nastavit toho půjde podle tiskové zprávy opravdu hodně – čísla hovoří až o možnosti stvořit na základě kombinací jednotlivých charakterových vlastností až 700 milionů odlišných postav.

Upravovat ale půjde i všechno ostatní, tedy nábytek a vlastně kompletní vybavení bytu. Jak už jsme zmiňovali v předchozí zprávě, devizou tohoto prvky hru je možnost provádět všechny změny přímo ze hry, nikoliv pomocí externího vývojářského balíčku. Co se týče grafického zpracování hry, na první pohled, pokud nemáte před sebou screenshoty ze druhého dílu, hra může budit dojem, že vypadá stejně. Při bližším zkoumání ale přeci jen narazíme především na lepší animace postavy a v neposlední řadě i propracovanějších modelech okolí. Posoudit můžete z prvních in-game obrázků buďto zde, nebo na kartě hry ve vysokém rozlišení.

K radosti všech Sims závisláků byly spuštěny oficiální stránky, kde najdete v tuto chvíli jen tyto informace, později by se ze stránek měla stát ona klasická centrála následujících datadisků – tak jak to známe z dílů předešlých. Dosud se hovoří jen o verzi pro PC, která by měla spatřit světlo světa v roce 2009, po oznámení konzolových verzí ni vidu, ni slechu. I tak se ale zdá, že třetí zářez do pažby The Sims bude dotažením mnoha nápadů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama