proc-doslo-k-dalsimu-odkladu-warhammer-online
Novinka Proč došlo k dalšímu odkladu Warhammer Online?

Proč došlo k dalšímu odkladu Warhammer Online?

Tomáš Krajča

Tomáš Krajča

28. 3. 2008 10:07 1
Reklama

Spolu s optimistickým oznámením o obsahu speciální edice chystaného MMORPG Warhammer Online se objevila i informace o dalším zdržení: hra nevyjde ve druhém kvartálu letošního roku, ale až na podzim (doufejme). Proč k dalšímu odkladu došlo? Server WarCry se na to zeptal Marka Jacobse, hlavního manažera EA Mythic. Ten vysvětlil, že v pravidelných intervalech tým hodnotí, co se povedlo, co je třeba doladit, a co úplně přepracovat. V betaverzi nenašli žádné prvky, které by si žádaly úplné překopání, ale na druhou stranu ani nic nebylo zcela dokonalé. A čas mezi druhým a třetím čtvrtletím chtějí tvůrci využít právě k ladění a balancování herních prvků, aby výsledné dílo dokonalé bylo.

Co konkrétně si vyžaduje největší pozornost: vyvážení jednotlivých povolání, která často nespadají do běžných MMO škatulek. Největší starosti mají Mythicové s funkčností Realm vs. Realm systému, aby bitevní pole nabídlou vyrovnaný střet se stejnými možnostmi pro všechny hráče. Velkou inspirací pro vývojáře byla v tomto směru úspěšná hra Dark Age of Camelot.

"EA je s námi a nepopichuje nás vidličkou, abychom hru už už dokončili," ocenil dále Jacobs, který v tom vidí i možnou souvislost s novou politikou Johna Riccitella, již nazval jako "zvyšování Metakritik". Z našeho pohledu možná EA nepopichuje proto, že je podzim ke spouštění MMO vhodnější než léto, kdy se hráči rozprchnou od počítačů a nebudou ochotni trávit dlouhé hodiny ve virtuálním světě. Ale nač se tím vůbec trápit, vždyť podle dalšího vyjádření Marka Jacobse bychom neměli brát data vydání MMO, včetně toho jejich, vůbec vážně. Jsou prý vyškrábána do bláta a ne tesána do kamene - a on sám uvěří datu vydání Warhammeru Online teprve ve chvíli, kdy bude v ruce držet zlatý master disk. Tak snad to letos na podzim už dopadne...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama