veterani-z-io-interactive-ozivili-reto-moto
Novinka Veteráni z IO Interactive oživili Reto-Moto

Veteráni z IO Interactive oživili Reto-Moto

sleepless.

sleepless.

14. 4. 2008 09:23 1
Reklama

Název věžáku, po němž byla pojmenována na 9. kapitola  ve hře Kane & Lynch: Dead Men, si vývojáři z IO Interactive nevycucali jen tak z prstu. Retomoto (tower) je odvozenina od Reto-Moto, což je název vývojářského týmu založeného už v roce 1997, z něhož krátce nato vzniklo za přispění organizace Nordisk Film právě studio IO Interactive, které v roce 2004 odkoupila společnost Eidos.

Nyní došlo po 11 letech k znovuobnovení činnosti původního týmu Reto-Moto, který se pod vedením z Eidosu přetáhnutého šéfa Neila Donnella hodlá prosadit na poli online multiplayerového hraní. Doslova chce Reto-Moto tuto oblast herního průmyslu redefinovat, ale podobně odvážné tvrzení už jsme slyšeli milionkrát. V současné Reto-Moto vyjednává se strategickými partnery, zřejmě se někomu snaží nabídnout svůj projekt, ale nic konkrétního o budoucích plánech týmu jeho vedení neprozradilo.

Budoucnost IO Interactive odchod několik dlouhodobých zaměstnanců a v některých případech i spoluzakladatelů určitě neohrozí, takže se fandové Kane & Lynch a série Hitman nemusí o víceméně jisté pokračování bát. Spíše bude zajímavé sledovat, s čím přijdou pánové a možná i dámy z Reto-Moto.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama