novozelandsky-gta-mod-prudi-mistni-policii
Novinka Novozélandský GTA mod prudí místní policii

Novozélandský GTA mod prudí místní policii

sleepless.

sleepless.

21. 4. 2008 08:04 3
Reklama

Stacy O'Callaghan je tvořivá duše a zřejmě si rád zahraje kteroukoli z Grand Theft Auto her. Jak ovšem sám prohlásil: „Už mi bylo špatně ze všech těch amerických hovadin, chtěl jsem aby to bylo realističtější.“ Proto si sedl a trošku své GTA namodoval, čili do hry nasázel nové textury a objekty, aby to vypadalo, že je hra situována na Nový Zéland. Bohužel vedle řady lokálních budov, vozidel, letáků, nápisů a posterů Stacy ve hře namodoval i policejní auta a uniformy, což se novozélandským policejním složkám ani trošku nezamlouvá. Nepovolené použití policejních uniforem je totiž podle zákona o policii klasifikováno jako stíhatelný trestný. Dle slov mluvčího novozélandské policie Jona Neilsona už se policejní právníci v celé kauze vrtají, aby zjistili jestli Stacy použitím policejních insignií v GTA opravu pravidla stanovená zákonem naboural.

Chudák Stacy jen nevěřícně kroutí hlavou: „Rozhodně jsem to (modifikaci) nedělal kvůli tomu, abych na tom vydělal peníze. Je to jen pro zábavu a legraci, pro příležitost hrát GTA jako by se odehrávala na Novém Zélandu. Vždyť já sám bych se rád stal policistou. Opravdu se do budoucna nevidím jako game designer, chci se stát soudním znalcem a vyšetřovatelem přes počítače.“

Novozélandská policie je zatím neoblomná, zřejmě se papalášům nelíbí záběry ze Stacyho GTA modifikace, kde strážník v opravdové uniformě dostává tak trošku na budku. No a mluvčí pan Neilson dodává, že když chce někdo použít policejní insignie, o uniformách ani nemluvě, musí si nejdříve obstarat povolení a vyřešit všechny potenciální právní problémy. Kdyby to Stacy věděl, tak by se zřejmě policisty ze své hry vynechal. Srážka s blbcem vždycky bolí. Takhle musí doufat, že dlouhá léta ve službě ještě novozélandským švestkám nesežrala všechen mozek a uvědomí si, že by měli jít po skutečných zločincích a ne se hojit na takových hloupostech.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama