ubisoft-uz-neni-herni-ale-multimedialni-firma
Novinka Ubisoft už není herní, ale multimediální firma

Ubisoft už není herní, ale multimediální firma

sleepless.

sleepless.

2. 6. 2008 11:59 1
Reklama

A ještě jednou Ubisoft, ještě jednou Guillemot. V hodně dlouhém rozhovoru pro GamesIndustry.biz vyjasnil šéf Ubisoftu aktuální cíle a směr, kterým se jím vedená francouzská společnost ubírá. Ubisoft už není jen producent a vydavatel her, ale společnost multimediální, jejímž cílem je tvorba tématicky stejně zaměřených her, filmů, knih i TV seriálů, aby z této společné synergie těžily všechny zmíněné složky.

Ukázkovým příkladem je nedávno založené CGI studio, které nebude sloužit pouze k produkci filmečků pro hry, ale i samostatných filmů, seriálů a samozřejmě také materiálů (animace, grafika a další) použitelných pro hry i filmy zároveň.

„Nemusí jít vždycky o produkci filmu, ale je nutné, aby materiál potřebný pro naše hry bylo možné znovu použít (pro film). Nebo může jít o specifickou spolupráci s režisérem, který bude dělat ve 3D takovým způsobem, že to budeme moci použít i v našich hrách. Takto chceme zvyšovat kvalitu našich her, tím že budeme zákazníkům nabízet mnohem víc než nyní. Protože, když pracujete s rozpočtem 150 milionů dolarů namísto 20 milionů dolarů, tak 50 milionů z toho může být použito pro tvorbu lepších backgroundů, lepších animací, propracovanějších postav i příběhů. Všechny tyto prvky drasticky vylepší výsledný hráčův zážitek,“ osvětloval Guillemot logiku stojící za vznikem a fungováním CGI studia a dodal, že by se rádi dostali na úroveň Jacksonova studia WETA.

Ona multimediální současnost Ubisoftu ovšem nespočívá pouze v produkci CGI filmečků a assetů použitelných i pro vývoj her, ale i v dalších doplňujících aktivitách. „Připravujeme knížky a pracujeme na malé TV sérii,“ špitnul Guillemot. Jak se ukázalo, obojí, čili knihy i seriál, je postaveno na hrách, které Ubisoft připravuje, což je ukázkový případ budoucnosti, o níž Ubisoft sní. Jen si to představte, ve stejný den se pak na trhu objeví kniha, vyjde hra, v kině se začne promítat film a ještě začnou v TV pouštět na to samé téma seriál. Z toho se přeci musí člověk nutně zbláznit?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama