codemasters-mluvi-o-operation-flashpoint-2
Novinka Codemasters mluví o Operation Flashpoint 2

Codemasters mluví o Operation Flashpoint 2

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

16. 7. 2008 14:39 5
Reklama

Užili jste si v prvním díle Operation Flashpoint válku až na dno? Brečeli jste, když zařvali vaši kolegové z jednotky a s agonickým řevem běhali po bojišti a dávkami z kulometu mstili ty, jejichž jména se vám houpou v podobě psích známek na krku? Tak si na to rychle rozvzpomeňte, protože Codemasters pro vás chystají druhý díl, ve kterém si právě tohoto užijete maximální možnou měrou. Hlavním poznávacím znakem druhého Flashpointu by měla být naprostá volnost na bitevním poli. Budete muset zapojit svou vlastní iniciativu k vyřešení spletitých situací, které v bitevní vřavě nastanou. Ať už se bude jednat o krycí palbu, kterou budete krýt ústup spřátelené jednotky, nebo obyčejný rutinní průzkum v lesíku, nic nebude naskriptované a hra bude využívat obecnou umělou inteligenci. Navíc, až dokončíte kampaň, budete se moci vyřádit v přiloženém editoru a klidně si nadesignovat svou vlastní.

Míra realismu, která byla tolik kritizována i chválena v původní hře zde bude ještě propracovanější. Realistické zbraně, do nich nejrůznější náboje (jejichž průraznost se samozřejmě bude typ od typu, nebo možná i kulku od kulky lišit) a jízda v realisticky vymodelovaných vozidlech. Ty se nebudou omezovat pouze na džípy a tanky, jak je tomu v jiných hrách, ale vyzkoušíme si i létání v helikoptéře, nebo rychlý přesun v ozbrojeném transportéru. Realismus se uplatní i v destrukci, ať už se bude jednat o nějaký větší baráček, nebo obyčejného vojáka, který zrovna šlápnul na minu a rozprchnul se do všech stran. Do akce ale nepůjdete sami, kromě vás (a vaší jednotky) budou na bitevním poli operovat i další čety, se kterými můžete, ale také nemusíte spolupracovat. Ovšem díky rozlehlosti plochy, na které se Flashpoint 2 odehrává (135 čtverečních mil!) nebude spolupráce určitě na škodu. Navíc, plocha bude naprosto perzistentní, takže když v jedné misi rozsekáte starou myslivnu uprostřed lesa, zůstane rozsekaná až do konce hry.

Na konec nezbývá nic jiného, než se zmínit o grafické stránce, která bude jedním slovem fantastická. Obrázky sice mohou být vyretušované, ale i tak je vidět ten ohromný potenciál. Do hry bude dokonce zaimplementován v poslední době moderní prvek "handy-cam", neboli záběry ruční kamerou (v animačkách), které budou patřičně roztřesené a náležitě špinavé a krvavé. Zkrátka a dobře, Flashpoint 2 je na nejlepší cestě pokračovat na úspěšné vlně svého předchůdce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama