step-konci-inhabited-islands-se-ale-dockame
Novinka Step končí, Inhabited Islands se ale dočkáme

Step končí, Inhabited Islands se ale dočkáme

Tomáš Krajča

Tomáš Krajča

18. 7. 2008 12:38
Reklama

Ruský tým Step Creative Group už podruhé zavírá své kanceláře. Studio bylo založeno už v 90. letech, ale ukončilo svou činnost vydáním adventury Star Heritage na ZX Spectrum v roce 1995 (asi chápete, proč se tak stalo). Ke znovuzaložení Stepu došlo v roce 2003, první hrou nového týmu byl remake Star Heritage na PC, v loňském roce vydal tým v Rusku adventuru inspirovanou bratry Strugackými Inhabited Island: The Earthling. Na jaře letošního roku přesto došlo k rozpuštění vývojářského studia a nad chystanou anglickou verzí pro západní trhy se tak začala stahovat mračna.

Podle Ilji Chudakova, hlavního designera hry, se ale nakonec anglické verze s mírným zpožděním dočkáme. Potvrdil to v zajímavém rozhovoru pro Adventure Classic Gaming. Vydání zajistí distributor Akella, kterému Step Creative Group dodali jednak potřebný výpis textů k lokalizaci, jednak už dokončený hrubý překlad do angličtiny. Doufejme, že ho Akella prožene kvalitní korekturou a my se dočkáme románu Obydlený ostrov v herní podobě co nejdříve.

UPDATE: Nejistá situace se týká i české lokalizace, na níž pracuje distribuční firma Hypermax. Hra už byla přeložena do češtiny, hlavní část během února, zbytek textů v průběhu dubna, Akella ale vystavila Hypermaxu dobropis na původní fakturu s tím, že vývojáři nekomunikují. Zda dnešní vyjádření I. Chudakova znamená, že se věci opět pohnou správným směrem, není jisté, nezbývá ale než doufat...  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama