dragon-age-znacka-ma-konzolovou-budoucnost
Novinka Dragon Age značka má konzolovou budoucnost

Dragon Age značka má konzolovou budoucnost

sleepless.

sleepless.

5. 8. 2008 13:07
Reklama

Už když jsme viděli Dragon Age: Origins letos na E3, tak vývojáři na dotazy o možných konzolových verzích odpovídali zcela jasně: „Tohle je PC hra, ale Dragon Age jako značka rozhodně má konzolovou budoucnost a potenciál“. Z toho jsme si odvodili, že zatímco Dragon Age: Origins zůstane zřejmě na PC, konzolisté se možná dočkají jiné Dragon Age hry, která bude v jiném žánrovém zpracování rozvíjet celý herní svět a události. Ale možná to bude jinak, možná vyjde za půl roku nebo za rok po PC verzi i verze konzolová, minimálně s upraveným ovládáním. Kdo ví, protože spoluzakladatel BioWare Greg Zeschuk opakuje pořád dokolečka to samé, třeba v rozhovoru pro MTV Multiplayer blog. Vlastně zde řekl to samé, co nám.

„Vždycky, když se do něčeho pustíme, tak je to s cílem vytvořit značku. Prozatím se soustředíme na PC, ale pro značku (Dragon Age) jako takovou rozhodně je konzolová budoucnost,“ vysvětluje Zeschuk a bere si na pomoc příklad s Mass Effectem: „Kdykoli volíme platformu, tak se rozhodujeme definitivně a konkrétně. Nesnažíme se hru rozprsknout na všechny platformy. Třeba v případě PC verze Mass Effectu jsme se opravdu snažili udělat ji ještě lepší než verzi konzolovou. Přesně takový přístup uplatňujeme i na Dragon Age a další BioWare hry“.

Majitelé konzolí se tedy nemusí bát, v nějaké podobě k nim Dragon Age určitě doputuje. Nicméně jsou až druzí v pořadí, protože Dragon Age: Origins je skutečně hardcorové RPG pro hodně tradiční PC hráče, kteří se hry dočkají v prvním kvartále příštího roku – snad.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama