id-soft-zminuje-mmo-quake-a-hororovku-darkness
Novinka id Soft zmiňuje MMO Quake a hororovku Darkness

id Soft zmiňuje MMO Quake a hororovku Darkness

sleepless.

sleepless.

5. 8. 2008 10:03
Reklama

Letošní QuakeCon nepřinesl žádné opravdu velké odhalení či oznámení, ale spíš spoustu zajímavých poznámek od velkých kápů id Softu. Willits, Hollenshead, Carmack, všichni měli co říct a nejvíc ze všech právě John Carmack, který kromě jiného seznámil veřejnost s plány a projekty, jejichž realizace byla interně zastavena nebo rovnou odmítnuta.

Jednak to byla singleplayer survival horor s pracovním názvem Darkness, který měl pojednávat o havárii letadla na opuštěném ostrově a s tím souvisejícími strašidelnými událostmi. Hra byla v produkci celých 18 měsíců než došlo k zastavení vývoje a vhození projektu do koše, protože by se byl v mnoha ohledech příliš podobal Doom 3. Až pak začaly práce na Rage.

Další projekty, alespoň z těch o kterých víme, se ani nedostaly na Carmackův pracovní stůl. Bylo mezi nimi i několik velmi lukrativních návrhů na Quake MMO, s nimiž přišly vydavatelské společnosti a id Sofťáci je šmahem odmítli. „id vývoj MMO netáhne,“ řekl na rovinu Carmack pro Shacknews a dodal, že si plně uvědomuje překážky a rizika, která jsou s vývojem MMO hry spojena.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama