massive-na-prodej-co-bude-s-world-in-conflict
Novinka Massive na prodej, co bude s World in Conflict?

Massive na prodej, co bude s World in Conflict?

sleepless.

sleepless.

6. 8. 2008 11:52
Reklama

Že je situace s interními studii společnosti Sierra/Vivendi nahnutá a řadu z nich čeká pravděpodobně prodej nebo rozpuštění, není už řadu dní žádné tajemství. Vždyť už na konci července bylo ze strany Activision/Blizzard potvrzeno, že po sloučení Activision a Vivendi/Sierra dojde k přehodnocení interních operací, což některé týmy odnesou. No a jedním z nich jsou švédové z Massive Entertainment, tvůrci inovativních strategií Ground Control a naposledy World Conflict.

„Posledních šest měsíců jen čekáme, až bude sloučení (Activsion a Vivendi) dokončeno, abychom se dozvěděli, jestli s námi do budoucna počítají, nebo ne,“ popisuje nepříjemnou situaci prezident Massive Ent. Martin Walfisz pro VG247. Rozhodně však nebrečí. Situace není evidentně optimální, ale ještě to není rozlité mléko.

„Zjevně nechtějí mít RTS studio v Evropě a abych byl upřímný, strašně rádi bychom s Activision pracovali. Na druhou stranu si však věříme, jsme si jisti svými schopnostmi a tam venku není zrovna moc studií, která nám mohou konkurovat,“ říká Walfisz a dodává: „Zdá se, že máme spoustu možností. Měli jsme tu (Develop konference v Brightonu na konci července) řadu opravdu plodných schůzek“. Minimálně šéfovstvo Massive Ent. se tedy o budoucnost schopného týmu nebojí. To nás těší, ale v prvé řadě nás zajímá, jak to je aktuálně s produkcí týmu.

„Pracujeme na konzolových verzích World in Conflict společně s týmem Swordfish (další kandidát na prodej). V uplynulém roce jsme posilovali naše kapacity v oblasti konzolového vývoje, čili jsme se vedle PC snažili opravdu co nejlépe porozumět i konzolím,“ nastiňuje Walfisz, čím se v současnosti zabývají zaměstnanci Massive. Nenabídl však ani žádný odhad, kdy se World in Conflict: Soviet Assault na PS3 a X360 objeví, protože Activision Blizzardu hru vydat nechce. Sám Walfisz tedy přiznal: „Teoreticky mohou prodat World in Conflict samostatně bez Massive Ent. Podle mě by měl každý potenciální kupec zájem na tom, aby koupil obě dvě věci dohromady (tým i IP), ale my bohužel IP nevlastníme. Majitelem je Activision, všechno záleží na nich.“ Kdo tedy WiC: SA vydá, to zatím neví nikdo na světě. A to je na celé situaci z pohledu hráče to nejhorší.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama