originalni-pozustalost-originu
Novinka Originální pozůstalost Originu

Originální pozůstalost Originu

Luke

Luke

18. 8. 2008 07:00
Reklama

Před několika měsíci Paul Barnett vyvolal u čtenářů svého blogu nadšení oznámením, že do kanceláří EA Mythic dorazily krabice s archívy již neexistující společnosti Origin. Roku 1992 firmu koupila Electronic Arts a roku 2004 se firma rozpadla a vybavení kanceláří putovalo do skladu. Důvod, proč se krabice s pozůstalostí přesunuly do EA Mythic je prostý – lidé od Warhammer Online se starají o běh Ultimy Online a jejich šéf, Mark Jacobs, je známý svou péčí o herní historii. Celý příběh mohl dopadnou špatně, krabice mohly být uloženy ve sklepě a tím by to skončilo. Naštěstí pro nás všechny se Paul Barnett spojil s fanoušky her od Originu a vypustil je na celou pozůstalost.

Originální pozůstalost Originu
i Zdroj: Hrej.cz
Fotky z onoho „festivalu lásky a nerdovitosti“ najdete zde (schválně, kolik z vás by tam chtělo být?). Archiváři procházeli skrz řady starých originálek, přepisovali VHSky a bety, skenovali dokumenty a zjišťovali, jestli prototypy her fungují. Během jednoho týdne vytvořili a zkatalogizovali:

  • 708 CD
    25 SyQuest médií
    3,390 fotografií
    274 3,5“ disket
    2 optické disky
    36 kazet DAT
    8 8mm pásek
    8,225 skenů
    101 VHS kazet

Mezi jinými byl odhalen artwork pro Privateer 3 a informace o nevydaných hrách Bioforge Plus a Technosaur, včetně podkladů. Technosaur byl evidentně projekt Harveyho Smithe (Deus Ex), který měl být strategií se zmutovanými kyber dinosaury. Jů!

Originální pozůstalost Originu
i Zdroj: Hrej.cz


Ačkoliv archiváři nesměli nic vynášet, slíbil předběžně Paul Barnett, že se osobně zasadí o to, aby alespoň ty nejzajímavější části sbírky byly zpřístupněny veřejnosti. Sběratelé se tedy mají na co těšit!
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama