starcraft-ii-singleplayer-rozdelen-do-tri-her
Novinka Starcraft II singleplayer rozdělen do tří her

Starcraft II singleplayer rozdělen do tří her

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

11. 10. 2008 09:22 35
Reklama

Blizzard neměl během právě probíhajícího BlizzConu nic moc co ukazovat. Nebo alespoň něco, o čem bychom nevěděli. Diablo III bylo oznámeno, Wrath of the Lich King vyjde co nevidět a Starcraft II...vyjde ve třech samostatných epizodách, přičemž každá bude prodávána samostatně jakožto stand-alone hra. Rob Pardo totiž dnes prohlásil, že Starcraft II je plánován jakožto trilogie, přičemž každý "díl" bude zachycovat kampaň konkrétní rasy. O tom, že dvojka bude mnohem rozlehlejší než jednička se ví dlouho, ale tohle je docela šokující oznámení. Jednotlivé části se budou jmenovat Terrans: Wings of Liberty, Zerg: Heart of the Swarm a Protoss: Legacy of the World. V té první půjde o vyřešení konfliktu mezi starými známými Jimem Raynorem (snad i s jeho démonickou motorkou) a Sarah Kerriganovou, která (jak víme z předchozích dílů) proti lidstvu spáchala hned dvě velezrady. O ději zbylých dvou částí se toho příliš neví. Snad jen to, že Protossové si střihnou malou epizodku i v Terranské části, Zergská kampaň bude více orientována na RPG prvky hlavních postav a Protossové se budou ve své části zaměřovat spíše na diplomacii.

Každá "epizoda" bude naprosto plnohodnotnou hrou. Bude obsahovat něco ke třiceti misím a ačkoliv nepůjde nijak ovlivnit jejich zakončení (tzn. pokaždé uvidíte stejnou animačku), samotná hra bude velmi nelineární a sami si budete rozhodovat kam se v příští misi vydáte a jak vyřešíte tenhle a támhleten problém. Rob Pardo se dále svěřil, že ačkoliv by Zergská a Protosská kampaň mohly vypadat jako datadisky, rozhodně tomu tak nebude. Rozhodnutí to prý bylo velice snadné, protože pokud by Starcraft II měl být hrou se všemi třemi kampaněmi, vyžádalo by si to buď prodloužení doby vývoje, nebo seškrtání obsahu jednotlivých kampaní.

Co se týče multiplayer komponentu, ten zůstane nezměněný, nebude rozdělením kampaně nijak ovlivněn a nebude tedy (až na některé jednotky) záležet na tom, který ze tří disků budete vlastnit. Multiplayer bude prostě jenom jeden.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama