hellgate-london-prezije-ale-ne-v-eu-a-usa
Novinka Hellgate: London přežije, ale ne v EU a USA

Hellgate: London přežije, ale ne v EU a USA

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

5. 11. 2008 13:24
Reklama

Update 5. 11. -  Přestože záchrana akčního RPG Hellgate: London je v obecném slova smyslu na spadnutí, netýká se bohužel hráčů v Evropě a Americe. Společnost HanbitSoft a její majitel T3 Entertainment možná ve svém US studiu připravuje nový datadisk, ale ten je zjevně určen pouze pro jen Asii. Proč si to máme myslet? Protože HanbitSoft zjevně nevlastní práva, která by jí umožňovala vydání jakýchkoli nových Hellgate produktů v Evropě, USA a Japonsku. Všude jinde si může HanbitSoft vydávat tolik datadisků, kolik jen chce. Na oficiálním fóru hry to potvrdil zaměstnanec společnosti Namco-Bandai, která pořád vlastní značku Hellgate: London a vydavatelská práva pro EU a USA:

„Lidé tu spekulují a já nechci, aby byli v šoku, až 31. Ledna 2009 odpojíme servery, zavřeme fóra a nic tu nebude. Dovolte mi tedy, aby pár věcí vysvětlil, snad pak budete mít ve všem jasno. Hanbit vlastní IP a vydavatelská práva pro celý svět kromě US, EU a myslím, že Japonska. NAMCO vlastní vydavatelská práva v US a EU.“

Jasněji už to opravdu říci nešlo. Pokud chcete hrát hellgate: London i po 31. 1. 09, tak byste měli začít se studiem korejštiny. Mimo Asii zřejmě k relaunchi hry nedojde.

Původní zpráva 4. 11. - Onlinovka Hellgate: London nemá příliš jednoduchý a bezstarostný život. Poté, co jí zkrachoval tvůrce, firma Flagship Studios v létě tohoto roku a Namco Bandai, která odkoupila ochrannou známku řekla, že servery poběží pouze do jara 2009 se práva na hru dostala do rukou firmy HanbitSoft. Ta se snaží ze všech sil udržet Hellgate na trhu mimo jiné i dost překvapivým oznámením datadisku, který by měl obsahem překonat update The Abyss Chronicles.V dopise projekčního manažera HanbitSoftu se dále píše: "Chtěli bychom poděkovat fanouškům, kteří nás zahrnují děkovnými emaily. Zároveň bychom vám chtěli říct, že naše americké studio pilně pracuje na datadisku, který, jak doufáme podpoří komunitou tou největší měrou. Zároveň bychom chtěli říct, že servery udržíme online tak dlouho, dokud to bude technicky možné." Takže vaše peníze, pokud jste si Hellgate koupili, rozhodně nevyletí v lednu příštího roku do kanálu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama