informace-nejen-o-novych-prvcich-battle-net-2-0
Novinka Informace nejen o nových prvcích Battle.net 2.0

Informace nejen o nových prvcích Battle.net 2.0

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

5. 11. 2008 18:31
Reklama

Česká stránka StarCraftcz.com se ukazuje jako opravdu dobrý a hlavně spolehlivý zdroj velmi zajímavých informací ze světa StarCraftu, v čemž se může směle rovnat s těmi nejlepšími zahraničními fanstránkami. Jak všichni jistě víme, čeká nás v "brzké době" (s vydáním SC2) nový battle.net. Přibude spousta nových funkcí, ale spousta hráčů se obává zpoplatnění této služby (která je od roku 1997 zdarma), jak to naznačují různí zaměstnanci Blizzardu. Jakou formou a v jakém rozsahu bude zpoplatnění probíhat zatím nikdo neví, ale 1UP v jednom ze svých podcastů poodhalil roušku nad novým battle.netem. Co nás tedy čeká?

Tak za prvé, přejmenování battle.net účtu bude zpoplatněno. Každá kopie StarCraftu 2 bude mít omezený počet battle.net účtů, které si bude moci hráč vytvořit. Vytvoření dalšího účtu nad rámec poskytnutých bude placené. Toto rozhodnutí je kvůli matchmakingu - aby si zkušený profík nemohl neustále vytvářet nové účty, které by ho v matchmakingu párovaly s nezkušenými nováčky. Jeho účet tak bude vázán na kopii hry a další účty si bude muset zakoupit. Jakmile spustíte StarCraft 2 na počítači, který je připojený k internetu, budete automaticky připojeni k battle.netu, který bude zaznamenávat všechny vaše achievementy, postup singleplayer kampaní a váš celkový výkon. Ve vašem profilu na battle.netu pak bude váš postup hrou a vaše výkony zaznamenané a k dispozici ostatním. Tyto údaje budou sloužit i pro vylepšení matchmaking systému. Přibude několik funkcí známých ze Steamu, či Xbox Live - seznamy přátel, posílání zpráv, chatování v rámci hry a podobné komunitní funkce. Battle.net je pro Blizzard velmi důležitý a s novou verzí jej chce dostat minimálně na úroveň podobných služeb, případně je překonat Matchmaking ve WarCraftu 3 fungoval velmi dobře, ale ve StarCraftu 2 bude pozvednut na úplně novou úroveň

Jak tedy zatím vidíme, nemusíme se bát nějakého nuceného měsíčního předplatného, bez kterého si jinak nezahrajeme. Z toho co zatím víme to vypadá, že budou zpoplatněny jen některé nadstandardní prvky a funkce, které většina běžných hráčů pravděpodobně nevyužije.

Mezi řečí o novém battle.netu Rob Pardo taky upustil pár zajímavých informací o hře. Stejně tak, jako jsou rozdílné všechny tři rasy, budou rozdílné i jejich singleplayerové kampaně. V editoru si budete moci vytvářet vlastní jednotky, ale jen do určité míry. Např. si nebudete moci vytvořit přesnou kopii Scouta z původního StarCraftu, ale budete si moci vytvořit jednotku, která mu bude velmi podobná a bude se chovat prakticky stejně. Vývojáři nedělají hru pro tu nejvěrnější hardcore komunitu (= Jižní Korea), ale berou jejich feedback v potaz . Pro ty, kteří neznají příběh prvního StarCraftu bude berličkou představení jednotlivých postav, ale žádné převyprávění příběhu jedničky ve druhém StarCraftu nebude.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama