modularni-lode-a-chozeni-po-stanicich-v-eve-online
Novinka Modulární lodě a chození po stanicích v EVE Online

Modulární lodě a chození po stanicích v EVE Online

sleepless.

sleepless.

10. 11. 2008 14:48 1
Reklama

Už představené rozšíření Quantum Rise pro EVE Online je doslova za rohem a vývojáři z CCP Games tak prezentovali na své akci EVE Online Fanfest předváděli další datadisky a vylepšení, kterých se hráči dočkají v průběhu příštího roku.

První velký update přijde už v březnu příštího roku, kdy se vůbec poprvé objeví EVE Online na pultech obchodů v krabicové verzi, jejíž vydání obstará společnost ATARI. Krabice bude obsahovat základní hru, všechny doposud vydané updaty i datadisky a zbrusu nový obsah, který zatím nebyl oficiálně pojmenován. I podle tvůrců samotných to však bude objemově největší věc, která obsah a formu EVE Online kdy obohatila, potažmo obohatí.

Největším přínosem datadisku bude zpřístupnění třetí technologické úrovně, k níž se hráči dostanou cestováním rovněž novými červími dírami do zbrusu nových oblastí. Třetí stupeň technologie s sebou přinese modulární lodě. Jinak řečeno, hráči si na základě základních modelů od tvůrců budou prostřednictvím úprav moci vytvářet vlastní design lodí. Každá z frakcí bude mít k dispozici celkem 25 základních verzí lodí a s pomocí různých úprav bude možné vytvořit až 7776 odlišných verzí.

Z dalších novinek, které březnový datadisk přinese, stojí za zmínku nové uspořádání misí do stromové struktury, která na základě úspěchu či neúspěchu v jedné misí odešle hráče k plnění mise jiné. Příběh nové sady misí se bude točit právě okolo červích děr. A v neposlední řadě chtějí tvůrci s pomocí datadisk upravit proces, který musí absolvovat každý nováček při vstupu do vesmíru EVE Online. Cílem je udělat hru přístupnější, ale ne za cenu úprav, které by mohly jakkoli změnit hru samotnou.

Tak, a hudbou ještě vzdálenější budoucnosti je pak datadisk nazvaný pracovně Walking in Stations. Už název naznačuje, že s jeho prostřednictvím chtějí tvůrci vyslyšet přání hráčů, aby své avatary mohli vzít na procházku po vesmírných stanicích a oddávat se zde nejenom veselým pitkám v místních barech, ale hlavně socializaci a provozování obchodu.

Vývojářům z CCP samozřejmě záleží na tom, aby staniční část hry vypadala stejně skvěle jako část vesmírná, proto si licencovali technologii Enlighten, která se specializuje na opravdu propracované a co nejvíce atmosférické nasvícení jednotlivých scén a lokací. Stejně atraktivně by včetně pohybů a vyjadřovaných emocí měly vypadat i 3D avataři, které si z původní 2D podoby budou hráči převádět sami namísto složitého algoritmu.

Pokud jde o aktivity dostupné na stanicích, tak je to klasika v podobě vykecávání se s ostatními hráči, dále pak hraní miniher (zatím byla potvrzena jedna jediná – virtuální obdoba deskové strategie), chybět nebude možnost sebeprezentace, ale v prvé řadě budou stanice určené byznysu. Každý hráč si bude moci zakoupit virtuální parcelu a zřídit zde stánek své firmy nebo provozovat bar, hospodu a jiné podobné podniky. Vývojáři hodlají do celkové struktury zakomponovat i reklamu, kterou si hráči budou muset platit a obstarávat sami a ovlivňovat tím svůj podnikatelský úspěch, či neúspěch. Časem se počítá s možností hráči vytvářených misí a RPG prvky typu reputace, tloustnutí a chudnutí postavy na základě konzumace jídla a pití.

Podrobněji rozebírá doposud zveřejněné informace o Walking in Stations článek na Eurogameru, čili pokud vás EVE Online opravdu hodně zajímá, určitě byste jej neměli minout. Od nás je to vše.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama