analytik-predpovida-smrt-mirror-s-edge-a-nfs
Novinka Analytik předpovídá smrt Mirror’s Edge a NfS

Analytik předpovídá smrt Mirror’s Edge a NfS

sleepless.

sleepless.

9. 12. 2008 16:15 12
Reklama

Colin Sebastian, analytik firmy Lazard Capital Markets, se podíval na hospodaření Electronic Arts a následně snížil předpověď (informace podstatná pro klienty této firmy) ohledně tržeb za třetí čtvrtletí z 2.14 miliard dolarů na 2.07 miliard. Hlavně však v portfoliu EA her, vydaných během podzimu, identifikoval hned několik titulů, kterým se prý nedaří dle předpokladu a možná už se nedočkáme jejich pokračování, minimálně ne hned příští rok, jak je u EA zvykem.

Konkrétně hovoří C. Sebastian o Need for Speed Undercover,  Mirror's Edge a Rock Band 2, které se v následujícím období stanou možná obětí bedlivého sledování veškerých nákladů, opatrnějšímu nakládání s financemi a přísnějšímu internímu vyhodnocování kvality. To už ostatně svými výroky potvrdil šéf EA John Riccitiello, když reagoval na informace o zrušení FPS Tiberium: „EA zavraždí jednu až dvě (třeba neoznámené) hry ročně.“ 

Stejně jako bude EA dle analytika vraždit nevinné herní série, dojde prý i na další kosení hlav zaměstnaneckého davu, který na konci října prořídl o nějakých cca 600 kusů. Naopak, za hry, které naplnily a možná i předčily prodejní očekávání EA, označil Sebastian tituly Dead Space, FIFA 09 a Left 4 Dead. 

Je však třeba mít na paměti, že analytik nerovná se vševědoucí bůh, a přestože by jeho schopnosti odhadu situace měly být na mnohem lepší úrovni než u normálního člověka, tak nelze vše, co řekne brát automaticky za bernou minci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama