update-fallout-3-addony-pro-cr-zrejme-krabicove
Novinka Update: Fallout 3 addony pro ČR zřejmě krabicově

Update: Fallout 3 addony pro ČR zřejmě krabicově

sleepless.

sleepless.

26. 1. 2009 16:40 11
Reklama

Vydání Operation: Anchorage, prvního addonu pro Fallout 3, je za dveřmi, dojde k němu v PC i X360 verzi už zítra 27. ledna. Na microsoftí konzoli bude nový obsah distribuován za 800 MS bodů (9.60 Euro, cca 270 Kč) přes Xbox Live, PC verze addonu se bude k hráčům dostávat přes službu Games for Windows Live, s níž jsou v ČR trošku problémy (stejně jako ostatně s Xbox Live). Aby ji mohli hráči využívat naplno (základní věci naštěstí fungují i u nás), musí zalhat a nahlásit, že vlastně nežijí v ČR, ale v některé ze zemí západní Evropy nebo v sev. Americe. Nabízí se tedy otázka, jak se zdejší majitelé PC verze F3 k addonům dostanou?

Na tuto otázku nepřímo odpověděla Bára Veselá z Cenegy v mailu rozesílaném v pátek 23. ledna: „Informace kolem datadisků Fallout 3. Jsou ohlášené pro Xbox Live a Games for Windows. V současné době vyjednáváme s majitelem licence o možnosti distribuce krabicových verzi těchto her. Jakmile budou mít jednání nějaké výsledky, budeme vás informovat…“

Tak to vidíte sami, nejsme v tomto o nic moudřejší než vy a hned jak bude něco vědět Cenega, tak vás o tom zpravíme. Zatím je možné pouze spekulovat, jakým způsobem by addony byly při použití "krabicového" způsobu distribuovány. Asi by nemělo pro Cenegu cenu vydávat je jednotlivě, protože pak by se cena takové krabicové verze rozhodně přehoupla přes cenu verze digitální. Spíše se nabízí varianta, kdy Cenega počká a zkombinuje všechny tři zatím ohlášené addony do jednoho balíčku. Pak je tu ještě otázka lokalizace, protože by krabicové verze addonů musely být lokalizované, stejně jako základní hra, což by vydání pozdrželo ještě více. No, zkrátka těch otázek je nějak moc, takže raději necháme Cenegu, aby je ve správný čas zodpověděla.

Update: Cenega se na konto způsobu a termínu vydání Fallout 3 datadisků v ČR vyjádřila dnes odpoledně trošku podrobněji než v pátek. A přestože asi pro majitele CZ verze hry nebude mít okamžité řešení, tak sám fakt, že to Cenega aktivně řeší a nebojí se o tom komunikovat s veřejností, pozitivním příslibem do budoucna. Samozřejmě, bez záruky kladného výsledku.

"Jak jsme vás již informovali v pátek, stále probíhají jednání s majiteli licencí o možnosti distribuce Fallout 3 datadisků formou krabicových verzí. Je pro nás prioritou, aby se dostalo také na české a slovenské zákazníky. Nicméně, vzhledem k exkluzivitě datadisku pro služby Microsoft Live a Games for Windows, které v České republice a na Slovensku nejsou oficiálně podporovány, jedná se o velice komplikovanou záležitost. Pro vydání krabicových verzí datadisku v době exkluzivity je třeba získat oficiální souhlas vydaný společností Microsoft. Jakmile budeme mít nové zprávy, budeme vás informovat."

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama