pet-nejprodavanejsich-her-za-2008-celosvetove
Novinka Pět nejprodávanějších her za 2008 - celosvětově

Pět nejprodávanějších her za 2008 - celosvětově

sleepless.

sleepless.

2. 2. 2009 15:43 18
Reklama

Kombinovaná data od firem sledující prodeje videoher v USA, Evropě a Japonsku vystrčila do popředí jako nejprodávanější hru na světě za rok 2008 Mario Kart Wii. A není to jediná Wii hra v Top 5. Faktem je, že Wii hry zabraly celkem 3 pozice, když na druhém místě mává hučícímu davu Wii Fit a s bramborovou medailí je evidentně spokojena bojovka Super Smash Bros. Brawl. Hegemonii her od Nintenda narušuje na třetí pozici GTA IV a na místě pátém Call of Duty: World at War.

Pětici nejprodávanějších her za rok 2008 sestavila s pomocí každý měsíc vydávaných dat od NPD (USA), GfK Chart-Track (UK a část Evropy) a Enterbrain (Japonsko) firma Top Global Markets. Výsledkem je zřejmě nejpřesnější odhad celosvětové prodejnosti, k jakému se v současnosti lze dopracovat. Čísla samozřejmě nezahrnují oblasti, kde prodeje nikdo nesleduje, což znamená celou východní Evropu, prakticky celou Asii, jižní Ameriku a Afriku. Je však pravda, že zrovna tyto regionu by, s výjimkou Asie, s níže uvedenými numery moc nezacloumaly.

Pokud bychom celkový počet prodaných kusů u každé hry rozkouskovali na US, Evropu a JPN, tak víceméně ve všech případech je Evropa až na místě posledním, zatímco USA je s velkým náskokem první. Výjimky tvoří GTA IV (v JPN se prodalo jenom 256 tisíc kusů) a Call of Duty: WaW (v JPN vůbec nevyšlo).

1. Mario Kart Wii - 8.94 milionů
2. Wii Fit - 8.31 milionů
3. GTA IV - 7.29 milionů
4. Smash Bros. Brawl - 6.32 milionů
5. Call of Duty: World At War – 5.89 milionů

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama