stardock-dela-nove-rpg-a-pokracuje-se-society
Novinka Stardock dělá nové RPG a pokračuje se Society

Stardock dělá nové RPG a pokračuje se Society

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

5. 2. 2009 15:38
Reklama

Někdo své zaměstnance propouští, někdo jejich počet pro změnu zvyšuje. To druhé učinila společnost Stardock, a to především díky státu Michigan, ve kterém sídlí. Když se totiž vedení Stardocku rozhodovalo, jakým směrem rozvinout své pracoviště, padaly úvahy o přestěhování se například do Seattlu nebo San Franciska, kde sídlí více herních firem a je tam bezproblémové zázemí. Jenže když se o těchto zaječích úmyslech dozvěděla michiganská guvernérka, Jennifer Granholm, označila Stardock za jeden ze světlých bodů ve zmítající se ekonomice státu a přemluvila vedení společnosti, aby zůstali. Jako odměnu nabídla výhodnější daňové podmínky a promptní vylepšení komunikační infrastruktury tak, aby mohli vývojáři dělat svojí práci v pohodlí srovnatelném s jinými „vývojářskými“ městy.

S upečením této dohody se ve Stardocku otevřelo dalších 53 nových pracovních míst, které v podstatě zdvojnásobí počet zaměstnanců. I díky tomu se tak mohou všichni zase vrhnout na svoji práci, mezi kterou patří vedle vývoje ostatního softwaru i hry. V současné chvíli se mohutně tvoří titul Elemental: War of Magic, který by se měl objevit začátkem příštího roku.Ihned poté, co bude dílo dokonáno, přesune se většina týmu na další podporu RTS/MMO hybridu Socitey, což jistě všichni fandové ocení. Aby však v očích michiganské vlády nevypadal Stardock špatně, oznamuje šéf Brad Wardell zcela nové RPG. Detailů mnoho není a v tuto chvíli ani nebude. Jediné, co se Wardell nesnažil zakrýt byla jednak samotná chuť tvořit nové RPG a také využití zaběhnutého izometrického konceptu pohledu na hru, jako tomu bylo například v Baldur’s Gate II, čili nepůjde o first-person záležitost.

Kromě samotného interního vyvíjení by se ale ve Stardock rádi i nadále soustředili na third-party vydávání her svých partnerů, Gas Powered Games a Ironclad. Stále ovšem platí to, že se ve Stardocku budou soustředit vždy jen na jednu hru, aby jí mohli dát tolik, kolik si zaslouží. Momentálně se tedy pracuje na vydání hry Demigod, ale kvůli výše zmíněnému důvodu se už nedostane například na Supreme Commander 2, který by společnost také ráda doprovodila na pulty. Nikdo z nás ale zkrátka nemůže mít všechno.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama