vyreseno-cenzura-evropske-verze-gta-iv
Novinka Vyřešeno: Cenzura evropské verze GTA IV

Vyřešeno: Cenzura evropské verze GTA IV

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

20. 2. 2009 13:51 15
Reklama

Vše je vyřešeno, Rockstar vypustil slíbenou opravu, která z evropských verzí opět dělá necenzurované a z verze australské cenzurovanou. Ve světě tak už zase může závldnout klid a, ehm, mír. 

Update 20. 2.: 

Lidé z Rockstaru učinili oficiální prohlášení, ve kterém označili celý problém za chybu z jejich strany a slíbili brzké vydání opravného patche: „Byli jsme upozornění na chybu v posledním updatu GTA IV a problém bude opraven v následujících několika hodinách. Omlouváme se všem naším fanouškům za způsobené problémy.“ Není se tedy čeho obávat

Původní zpráva: 

Datadisk Lost & Damned, který lidé z Rockstaru pro GTA IV dlouho slibovali, už konečně vyšel. Vedle přidaného obsahu ale s sebou nese hlavně nutnost nainstalovat patch, který způsobuje problémy s cenzurou krve a jiných závadných věcí. Zatímco v Austrálii, kde restrikce původně platila, se L&D postaral o její zrušení, hráči v Evropě si začínají stěžovat - v PAL regionu, kam spadá právě náš kontinent, se totiž rychle přišlo na to, že datadisk ze hry inkriminované věci odstranil. A tak se například už pod mrtvolou nerozlévá kaluž krve, nebo si nemůžete natočit kameru tak, abyste mohli nahlédnout pod sukně lehčích slečen, či kolem prstu omotaných přítelkyň. Protože se k celé situaci ještě nikdo oficiálně nevyjádřil, považují se všechny zprávy za spekulativní, jasný důkaz však můžete nalézt například na tomto diskusním fóru, kde se problematika řeší, nebo ještě lépe, ve videu porovnávající stav hry před a po nainstalování Lost & Damned.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama