zpravy-od-samotneho-alana-wakea
Novinka Zprávy od samotného Alana Wakea

Zprávy od samotného Alana Wakea

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

24. 2. 2009 12:52 8
Reklama

Vývoj hry Alan Wake už lidem z Remedy ukradl spoustu let života, na druhou stranu, tábor fanoušků ještě nepřestal věřit. Jako odměnu za neutuchající přízeň vypustili vývojáři do světa kapky teaser reklamy, hrající si bez okolků na virální záležitost. Konkrétně jde o tři krátké vzkazy od samotného Alana, naznačující zápletku příběhu a jeho možné koketování s žánrem hororu.

„Počet stránek každou noc stále narůstá. Zároveň prošly úpravou ty staré. Jsou čím dal tím víc agresivní. Příběh se sám přepisuje. Hlavní postava je teď mým jmenovcem, jeho žena se jmenuje Alice. Nejvíce znepokojující věc: mění se žánr. Přetváří se v horor. Stále si nejsem jistý, zda hrdina uspěje, nebo dokonce přežije. Kromě zpřeházených útržků z děsivých snů a tísnivého pocitu si od probuzení nepamatuji nic. Ale dnes ráno, zlom! Když jsem přišel k sobě, ucítil jsem její parfém na mé košili. Jsem blízko. Vím to. Nesmím přestat.

V uších mi stále bijí ty řezavé zvuky. Ten pařez z lesíku dostal své jméno, protože vypadá jako rozkročené nohy obřího ptáka. Modlím se, že to pistole může změnit. Pokaždé, když jsem pohnul s baterkou, bál jsem se, že se ty hrůzy mohou objevit. V kuželu světla se náhle objevil zprohýbaný ukazatel. Jdu podle něj.

Stále víc jsem se bál jít spát. Bál jsem se, že se probudím změněný, že se temnota protáhne štěrbinami v podlaze, připlazí se k mojí posteli a vstoupí do mě skrze nosní dírky, nebo uši. Zabarikádoval jsem dveře chatrče. Nechávám stále rozsvíceno. Dělám si poznámky na dveře (už jsem zapomněl spoustu věcí): Nevycházej ven.“

Z těchto útržků je možné vyčíst několik zásadních věcí, jestli je však následující výklad pravdivý, ví zatím jen vývojáři. Co se týče prvního odstavce, je zde patrná změna žánru, zároveň by mohly poslední věty znamenat i to, že se blíží datum vydání. To sice konkrétně neznáme, ale vývojáři tvrdí, že by mělo stihnout interně stanovené období. Dále bychom mohli říci, že ve hře budeme bojovat proti neznámým nepřátelům, dost možná jen temnotě samotné a zřejmě nebudeme mít úplnou představu až do samotného závěru. Podstatnou roli také bude zřejmě hrát pocit stísněnosti a panického strachu z neznáma. Víc si již nedovolíme odhadovat.

Jinak stále platí, že Alan Wake vyjde na PC a X360, s verzí pro PS3 se zatím nepočítá, i když si Remedy nechává otevřená zadní vrátka tvrzením, že mají stále v rukávu PS3 vývojáře. A ještě na závěr, pro možné další útržky od Alana čtěte diskusi na oficiálním fóru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama