sam-a-max-miri-na-xbox-live-arcade
Novinka Sam a Max míří na Xbox Live Arcade

Sam a Max míří na Xbox Live Arcade

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

2. 3. 2009 10:19
Reklama

Firma Telltale Games před nedávnem oznámila adventuru Wallace & Gromit ve verzi pro Xbox Live Arcade a evidetněn ji to nestačilo, protože dnes vyrukovala s pozitivní zprávou, že se na Xbox Live Arcade rovněž chystají obě dvě série (tedy všech jedenáct dílů) vtipných adventur Sam & Max. Namísto původních názvů "Season One" a "Season Two" se ale budou jmenovat "Save the Planet" a "Beyond Time and Space." Proč lidé z Telltale přistoupili ke změně názvu? Odpověď má Emily Morganti, marketingová koordinátorka této konverze.

"Ačkoliv původní názvy jsou skvělé pro ty, jež znají všechny jednotlivé díly a vlastně jim říkají, že naše hry jsou epizodické, tak samy o sobě jsou trošku zavádějící, když o ně zavadíte bez jakéhokoliv kontextu v obchodě. A protože naše hry jsou hodně závislé na příběhu, tak jsme chtěli říci lidem už podle názvu, s čím budou mít tu čest se potýkat ve všech epizodách. Zároveň ale nechceme odradit hráče budoucích dílů, kteří by mohli mít pocit, že vynecháním prvních dvou sérií o něco přichází právě z hlediska příběhu. Právě proto jsme zvolili jeden souhrnný název pro každou sérii zvlášť."

Co se týče data vydání, tak, stejně jako u Wallace a Gromita se nic konkrétního neví, kromě toho, že se Telltale posunuli z fáze "někdy" k příjemnějšímu "brzy." A ještě krátké slovo ohledně možné PS3 verze. Morganti prozradila, že na PS3 rozhodně nechtějí zapomínat, ale všechno má svůj čas. "Tyhle věci potřebují čas a hodně peněz, a i když jsme v poslední době hodně rozšiřovali naše studio, jsme pořád jen lidé a občas se potřebujeme i vyspat. Ovšem určitě máme o PS3 verzi zájem, ale ani Řím nebyl postaven během jednoho dne..."

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama