in-game-skandaly-eve-online-prospivaji
Novinka In-game skandály EVE Online prospívají

In-game skandály EVE Online prospívají

sleepless.

sleepless.

3. 3. 2009 14:05 1
Reklama

Jestli si vesmírné MMO EVE Online nemůže na něco stěžovat, pak jsou to skandály, kterými je hra v pravém slova smyslu prolezlá. Co chvíli, to je nějaký masivní politický průšvih, vytunelování virtuální banky, podvody na objednávku a tak podobně. Všechno je to důsledek volnosti, kterou v jiných MMO nenajdete. Ve snaze zajistit určitý průměrný herní zážitek všem se vývojáři jiných MMO titulů uchylují k restriktivním opatřením, jež hráčům znemožňují nějak ovlivnit vývoj situace v herním světě. Ne tak EVE Online. Otázka však zní, jestli je tento přístup správný. Nemůže sada skandálů poškodit pověst hry?

„Když dáte hráčům svobodu, aby dělali cokoli se jim zlíbí, tak prostě dojde k podobným skandálům a hráči je milují,“ odpovídá na položenou otázku pro MTV Multiplayer blog hlavní designér EVE Online Noah Ward a dodává:

„Největší aliance ve hře se rozpadla zevnitř kvůli jednomu obchodníkovi a my jsme si říkali: ‘Panebože! Teďka určitě všichni s hrou skončí’. Fakt nás to dostalo.

To však bylo ráno. O pár hodin později to na fórech bzučelo aktivitou jako v úlu, počet nových členů rostl a všichni byli nadšení. Všichni už byli uspokojení a znudění tím, že jsou součástí největší aliance a najednou tu byla válka a šílený zmatek. Lidé, kteří dříve patřili k alianci, se znovu přihlásili a všichni byli vzrušení. Čili takové věci nemusí být nutně na škodu.“

Vývojáři z CCP Games tedy jakékoli impulsy, které přichází od hráčů přímo ze hry, kterou také mění a neustále utváří, vítají s otevřenou náručí a nelze se jim divit. Zatímco o jiných MMO hrách se mimo specializovaný herní tisk píše v souvislosti s rostoucím počtem hráčů či ziskem. EVE Online však bývá, třeba jako Second Life, často zmiňována právě kvůli tomu, co se děje ve hře. A Noah Ward to dokládá výrokem neznámé osoby, která na konto EVE Online pronesla: „Když pokoříte největší raid ve World of Warcraft, tak se o tom neobjeví rozhovor v New York Times, ale když dojde k něčemu takovému (rozpad EVE aliance a jiné skandály), tak se to do normálních zpráv dostane."

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama