zakladatel-massive-entertainment-opousti-lod
Novinka Zakladatel Massive Entertainment opouští loď

Zakladatel Massive Entertainment opouští loď

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

18. 3. 2009 09:15
Reklama

Zakladatel studia Massive Entertainment, Martin Walfiz, dle včerejší pozdně večerní zprávy z nejmenovaného zdroje z Ubisoftu opouští jak Massive, tak Ubisoft a odchází vyvíjet hry na vlastní pěst. Serveru Games Industry to dnes potvrdil tiskový mluvčí firmy Ubisoft, ovšem neřekl ani slovo o důvodech, které Walfize k odchodu vedly. "Ubisoft je zarmoucen náhlým ukončením spolupráce a odchodu Martina Walfize z naší firmy. Do budoucna mu přejeme vše nejlepší a hodně štěstí při vytváření jeho dalších projektů."

Dnes brzy ráno však Walfiz poskytl prohlášení serveru Games Industry, v němž řekl následující: "Minulý týden jsem se rozhodl, že už nechci vést studio Massive dál za stávajících podmínek. Ubisoft pro něj má velice ambiziózní plány a bezesporu je to skvělá firma, skvělý vydavatel, ale zkrátka nejsou pro mě tím správným zaměstnavatelem v této fázi mého života. Každopádně, 'mé' studio je v dobrých rukou a nebojím se, že by před sebou nemělo světlé zítřky. Chtěl bych poděkovat všem mým bývalým kolegům a všem fanouškům, kteří nás donesli až takhle daleko."

Ubisoft se k Massive Entertainment dostal v listopadu loňského roku, kdy se známé studio, jenž stojí za hrami jako World in Conflict a Ground Control stalo obětí spojení firem Activision a Vivendi. Předpokládá se, že švédští Massive pověsí kariéru vývojářů realtime strategií na hřebík a provedou Ubisoft prvními krůčky ve vývoji vlastní MMO hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama