bohemia-int-stehuje-australske-studio-do-cr
Novinka Bohemia Int. stěhuje australské studio do ČR

Bohemia Int. stěhuje australské studio do ČR

sleepless.

sleepless.

8. 4. 2009 15:58
Reklama

Australské studio vývojářské společnosti Bohemia Interactive se podle tiskové zprávy CzechInvestu, české agentury pro podporu podnikání a investic, stěhuje do Prahy. Hovoříme tu samozřejmě o týmu, který vyvíjí profesionální vojenskou výcvikovou hru/simulaci Virtual Battlespace a její navazující verze. Jinak tým, který maká na „normální“ vojenské hře ArmA 2 samozřejmě funguje v ČR odjakživa.

Nové sídlo tvůrců Virtual Battlespace bude v pražských Dejvicích, kde budou potřeba špičkoví programátoři, aby svou odbornou prací pokryli nejenom stávající zakázky armád USA a Velké Británie, ale hlavně novou zakázku od NATO, která hodlá od června letošního roku druhou verzi Virtual Battlespace využívat k přípravě vojáků na mise v Afghánistánu a Iráku.

Vítáme tedy hochy z australské vojny doma a zároveň se můžeme zamyslet nad tím, proč se to dozvídáme skrze tiskovou zprávu CzechInvestu, tedy státní agentury. Že by si konečně někdo ve vedení české bárky uvědomil světový význam byznysu, který Bohemia Interactive provozuje a snažil se jej stáhnout zpět pod náš deštník? Bůhví, jak to je. Hlavně, že to pro pár schopných lidí znamená další pracovní příležitost navíc.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama