will-wright-opousti-ea-na-ukor-stupid-fun-club
Novinka Will Wright opouští EA na úkor Stupid Fun Club

Will Wright opouští EA na úkor Stupid Fun Club

sleepless.

sleepless.

8. 4. 2009 21:51
Reklama

Will Wright opouští EA na úkor Stupid Fun Club
i Zdroj: Hrej.cz
Po 12 letech v EA a 20 v Maxisu se známý game designér a herní teoretik Will Wright (SimCity hry, The Sims hry, Spore a další) odplížil do nové firmy zvané Stupid Fun Club. Je však pravda, že označení „nová“ zde až tak dobře nesedí, protože Wright provozuje Stupid Fun Club na vlastní náklady už skoro deset let. Nyní však pro tento subjekt začíná nová éra. Doposud šlo o Wrightovu vedlejší aktivitu, která se zabývala navrhováním, designováním robotů a samozřejmě vytvářením her s robotí tématikou.

Od teďka je však Stupid Fun Club jakási manufaktura na nápady, kterou dohromady vlastní Wright, EA a ještě jedna, zatím utajovaná, třetí strana. Wright tedy z EA odchází, ale spolupráce bude pokračovat dál. Podle Lucy Bredshaw, Wrightovy kolegyně a jeho náhrady na postu šéfa Maxisu, jde spíše o evoluci vztahu mezi Wrightem a EA. Údajně si s plánem na rozjetí Stupid Fun Club v nyní zrealizované podobě pohrával už od roku 2001.

Všechny produkty Stupid Fun Club, ať už to budou koncepty herní, filmové, televizní, knižní, komiksové, hračkářské a jakékoli jiné, budou nejdříve nabídnuty ke zpracování EA. Když je EA odmítne, může s tím Wright oslovit kohokoli jiného, třeba konkurenci. Ovšem pozor, EA bude mít na veškeré činnosti Stupid Fun Club, jako spoluvlastník, svůj podíl. Kdyby se Wright dohodl dělat něco s Activision a spolupráce vyústila v konkrétní projekt, penízky z toho by šly i do pokladny EA.

Jak ovšem naznačuje Lucy Bredshaw, není Stupid Fun Club jen budoucí líheň konceptů střižených přímo na míru potřebám EA. „Je to vzrušující. Jsem zvědavá, kterým směrem se Will vydá. Jsou totiž různé druhy produktů, které se do portfolia EA prostě nehodí, a které Willa opravdu hodně zajímají,“ snaží se Lucy Bredshaw veřejnost přesvědčit, že nyní lze od Wrighta čekat různé věci, které s EA nebudou mít nic společného.

A co vlastně ke svému rádoby odchodu z EA a nakopnutí nové podoby Stupid Fun Club říká sám Wright?  Nuda: „Zábavní průmysl se rapidně přesunuje do éry revolučních změn. A Stupid Fun Club bude prozkoumávat nové možnosti, které se z toho totálního chaosu vynoří, aby z nich vytvářela nové formy zábavy pro různé platformy,“ káže prorocky, ale naprosto nezajímavě Wright. Bude lepší, když za něj promluví činy.

Ovšem CEO EA John Riccitiello nebyl o moc lepší, když se na aktuální téma vyjádřil takto: „Věříme v to, co Will se Stupid Fun Club zamýšlí, a už se těšíme až se s Willem a jeho týmem v budoucnu do něčeho pustíme.“

A když se z oblasti tiskových zpráv a oficiálních informací podíváme zpátky na holou zem, tak na homepage Stupid Fun Club je krom odkazů na různé články o Wrightovi v tisku, kontakty a krátký manifest i trojice podivných hříček. Jedna se skrývá pod černou dírou v rozkouskovaném glóbu, další dvě pak hledejte pod spodními políčky. Možná tyto hříčky něco naznačují, možná ne. Každopádně vám nic nebrání se s jejich pomocí trošku vyblbnout. A teď budeme čekat, co z Willa Wrighta vyleze jako první. Že by něco s roboty? Třeba videoherní pocta Karlu Čapkovi?!!!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama