krize-cdp-zaklinac-2-zije-konzolovy-zemrel
Novinka Krize CDP: Zaklínač 2 žije, konzolový zemřel

Krize CDP: Zaklínač 2 žije, konzolový zemřel

sleepless.

sleepless.

29. 4. 2009 10:16 5
Reklama

Včerejší zvěsti o zrušení konzolové verze RPG Zaklínač sice ještě (navzdory slibu) nebyly oficiálně okomentovány, ale další informace od zasvěcených lidí potvrzují, že se s hrou The Witcher: Rise of the White Wolf můžeme skutečně pomalu rozloučit. A nejenom s ní.

Utajený insider prozradil webu GameBanshee, že CD Projekt RED konzolovou hru The Witcher: Rise of the White Wolf skutečně ruší jako součást velkých restrukturalizačních změn, což by se dalo přeložit jako masivní snižování stavů. Po vydání PC RPG Zaklínač prý v CD Projekt Red rozjeli další tři projekty: Zaklínače pro konzole, Zaklínače 2 pro PC a konzole, blíže neurčenou novou herní značku. K tomu bylo třeba nabrat spoustu nových lidí, rozšířit studio a tak dále. Prostě tento krok polskou společnost finančně hodně zatížil.

No a pak na celosvětovou ekonomiku dolehla jako atomová bomba proslavená krize, na kterou nebyl CD Projekt Red připraven. Peníze na produkci všech tří projektů se nedostávaly, takže přišlo první kolo propouštění, došlo ke zrušení onoho třetího projektu. Pak padlo rozhodnutí zastavit vývoj konzolového Zaklínače, což s sebou přineslo vyhazov části vývojářů, kteří se na hře podíleli. Ten zbytek byl pak převelen k vývoji Zaklínače 2 pro PC a konzole, který si CD Projekt Red jako jediný titul nadále drží, pracuje na něm a spoléhá na něj, že vytáhne firmu z průšvihu, až se ekonomická krize trošku uvolní.

Zaklínač 2 je tedy stále ve vývoji, snad se už situace nebude dále zhoršovat a CD Projekt Red to ustojí. I třeba za cenu toho, že CD Projekt (jakožto mateřská společnost) zruší, nebo sejme některé své pobočky (třeba ČR), což zřejmě reálně hrozí.

A prosím vás nezapomínejte, že všechno výše uvedené jsou stále ještě nepotvrzené informace. Čeká se na oficiální potvrzení, upravení, nebo vyvrácení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama