ea-hlasi-miliardovou-ztratu-usmev-vsak-neztraci
Novinka EA hlásí miliardovou ztrátu, úsměv však neztrácí

EA hlásí miliardovou ztrátu, úsměv však neztrácí

sleepless.

sleepless.

6. 5. 2009 09:57
Reklama

Videoherní goliáš z EA zveřejnil výsledky hospodaření za čtvrtý kvartál účetního roku a zároveň s tím i výsledky za celý účetní rok. Tiskové zprávě vévodí samozřejmě ztráta ve výši 1.088 miliardy dolarů, což je oproti ztrátě ve výši 454 milionů dolarů za předchozí účetní rok navýšení o více než 50%. CEO EA John Riccitiello však zůstává v klidu: „Rázná opatření ke snížení nákladů ve čtvrtém kvartále fiskálního roku 2009 a investice do oblasti digitální distribuce staví EA s ohledem na fiskální rok 2010 do silné pozice.“

Další čísílka přitom Riccitiellovu entuziasmu nahrávají, když ukazují, že ztráta narostla hlavně kvůli nákladům a výdajům, které jsou spojeny s restrukturalizačními a úspornými opatřeními. A své samozřejmě udělala i krize, kterou si ekonomika naší planety v současné době prochází.

Za celý fiskální rok, který skončil 31. března 2009, EA utržila 4.212 miliardy dolarů, což je oproti 3.665 miliardy dolarů v účetním roce předchozím nárůst o 15%.

Ve čtvrtém kvartále účetního roku 2009 EA utržila 860 milionů dolarů, což je oproti stejnému období minulého roku pokles o 267 milionů dolarů. Tahouny EA přitom v období leden - březen 2009 byly tituly Skate 2, Rock Band 2, The Lord of the Rings: Conquest, Left 4 Dead a Need for Speed: Undercover.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama