age-of-conan-se-skrabe-z-blata-a-funcom-s-nim
Novinka Age of Conan se škrábe z bláta a Funcom s ním

Age of Conan se škrábe z bláta a Funcom s ním

sleepless.

sleepless.

18. 5. 2009 13:17 1
Reklama

Na konci února tohoto roku zveřejnila norská společnost Funcom výsledky hospodaření za čtvrtý kvartál fiskálního roku, které byly mírně katastrofální, když každého strašily ztrátou ve výši 23.3 miliony dolarů a horším, než předpokládaným, výkonem MMO Age of Conan.

Nyní o tři měsíce později nabízí Funcom výsledky hospodaření za první kvartál aktuálního fiskálního roku a situace je rázem úplně jiná. Zmíněnou ztrátu nahradil malinkatý, ale přesto zisk ve výši 1.5 milionu dolarů, ale hlavně zpráva hovoří o stabilizaci situace ohledně Age of Conan. Počet nových hráčů na měsíc se prý znatelně zvýšil, stejně jako množství hráčů, z nichž se po vypršení zkušebního období stanou stálí – platící – hráči. Dále se zvýšila aktivita hráčů na serverech a průměrná doba trvání jednoho předplatného.

Tyto pozitivní trendy chce dále Funcom podporovat nejenom změnami a novinkami přímo ve hře (překopání RPG systému, rozšíření gildovního systému, nové dungeony a vylepšení grafická), ale i trošku jiným přístupem k propagaci hry a šíření povědomí o ní. V plánu je také širší distribuce trial verzi a další akce podobného charakteru. O X360 verzi Age of Conan se zpráva bohužel nezmiňuje.

A zatímco AoC se údajně zlepšuje, Anarchy Online se horší. Jediná řádka v celé zprávě informuje o tom, že příjmy z AO kontinuálně klesají. Funcomu to však nevadí a chválí si velký zájem laické i odborné veřejnosti, který byl vyvolán představení dalšího MMO projektu The Secret World. Dále se ve zprávě objevují obrázky a základní informace o několika plánovaných MMO hrách ve Flashi, které budou určeny k hraní v prohlížeči a primárně budou cíleny na casual publikum.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama