nejista-situace-kolem-beyond-good-evil-2
Novinka Nejistá situace kolem Beyond Good & Evil 2

Nejistá situace kolem Beyond Good & Evil 2

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

24. 7. 2009 08:14 2
Reklama

O druhém díle skvělé hry Beyond Good & Evil se před časem mluvilo jako o prakticky hotové věci. Navíc poté, co unikl do světa trailer se záběry přímo ze hry snad ani ten největší škarohlíd nečekal, že by mohl nastat jakýkoliv obrat v negativním slova smyslu. Jenže Laurent Detoc, prezident severoamerické pobočky firmy Ubisoft si dvojkou až zase tolik jistý není. V rozhovoru pro server IndustryGamers totiž, v návaznosti na otázku o nových IP, zpochybnil samotný vývoj BG&E 2.

"Ano, s Assassin's Creed se nám povedlo vytvořit vlastní novou IP, ale ne vždy to jde takhle jednoduše. Občas se prostě vracíte ke hrám, které neměly takový komerční úspěch, ačkoliv vy sami jste byli přesvědčeni o jejich vysoké kvalitě, jako právě Beyond Good & Evil. Všichni si myslí, že pracujeme na pokračování. To, jestli hra skutečně vyjde je věc druhá a zatím to nebylo definitivně rozhodnuto, ale rozhodně jsme nechtěli tuto IP jen tak nechat ležet v prachu zapomnění, protože si myslíme, že se jedná o značku, která má duši. Neumím to vysvětlit, ale něco na té hře je natolik krystalicky čistého, že jsem velmi zklamaný z naší neschopnosti udělat z ní dlouhou sérii v době, kdy vyšel první díl." 

A Laurent Detoc pokračoval v prozrazování doposud nikdy nevyřčených informací i v další odpovědi, tentokrát na otázku přímo se týkající Beyond Good & Evil 2. "No, já nikdy neřekl, že druhý díl určitě vyjde. Jenom jsem podotkl, že nám cosi uteklo (trailer), což znamená jen a pouze to, že pracujeme na něčem, co se Beyond Good & Evil týká, ale nutně to nemusí znamenat, že z toho vznikne další hra." Že by Ubisoft oním uniklým trailerem pouze sledoval jak zareaguje trh a podle toho se rozmýšlel, zda do dvojky jít nebo ne? I to je možné, ovšem budoucnost značky Beyond Good & Evil je od nynějška v nejistotě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama