tvurce-ico-chce-udelat-hru-s-pohledem-prvni-osoby
Novinka Tvůrce Ico chce udělat hru s pohledem první osoby

Tvůrce Ico chce udělat hru s pohledem první osoby

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

5. 10. 2009 15:45 3
Reklama

A Fumito Ueda v krátké době podruhé (to jen proto abyste věděli, že tady nepůjde o nějakého druhořadého plantážníka, u něhož herní novináři přepapouškují každé slovo - ahoj Petere M.!). Tvůrce Ico a Shadow of the Colossus totiž na tokijské Game Show prozradil novinářům, že by si přál udělat nějakou hru, která by měla kameru z pohledu první osoby. Jako příklad a inspirace mu prý posloužil druhý díl Half-life. Zaujalo ho, jak se prý Valve vypořádali s tím, že sto procent času hru vidíte pouze očima Gordona Freemana a přitom zažíváte normální cut-scény a dějové zvraty.

"Jde mi hlavně o jednotlivé lokace a samozřejmě metodu vyprávění příběhu. Často musíte přistoupit k nějakým omezením, ovšem to, jak se s nimi poprali ve Valve, jsem si narozdíl od ostatních her velmi užil. Rozhodně bych si někdy chtěl udělat nějakou podobnou hru, kde bych využil podobné postupy." 7

Vzhledem k tomu, jak o tomto nápadu Ueda mluví se nezdá moc pravděpodobné, že tou hrou by měl být už The Last Guardian, ale vlastně proč ne, nějaké pasáže by klidně first-person být mohly. Nicméně pokud si pamatujete, jak jste ve druhém Half-life poslouchali rozhovor Alyx s profesorem a u toho naráželi do monitorů na stole (popřípadě si házeli věcmi Gravity Gunem), tak se jenom modlíme, aby to Ueda nemyslel doslova a udělal hru sice s pohledem první osoby, ale s o trochu omezenějšími možnostmi právě při cut-scénách. Není totiž lepší bourač atmosféry, než právě možnost dělat si co chcete v emočně nabitých scénách.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama