alexey-s-dwice-nova-hra-od-tvurce-tetrisu-demo
Novinka Alexey's Dwice - nová hra od tvůrce Tetrisu + demo

Alexey's Dwice - nová hra od tvůrce Tetrisu + demo

sleepless.

sleepless.

31. 3. 2006 09:24
Reklama

Představovat tvůrce Tetrisu snad není třeba. Jméno Alexey Pajitnov zná snad každý. Možná i proto jej ke spolupráci přizvala společnost WildSnake Software, aby spolu vytvořili zbrusu nový logický rychlík, jež nese název Alexey's Dwice. Nebudeme se tu zaobírat tím, že se tu někdo snaží vydělat na známém jménu a raději se vrhneme na popis hry, která sice není kdovíjak objevná a geniální, ale na druhou stranu není vůbec špatná. Talent jejího tvůrce se zkrátka nezapře.

Alexey's Dwice je další logický rychlík, jehož koncept se na první pohled podobá Tetrisu, ale samotný koncept je přeci jenom natolik odlišný, že Dwice rozhodně nelze označit za prachsprostý klon. Podstata hry tkví v tom, že musí hráč zabránit lavině valící se z vršku hory, aby dosáhla až jejího úpatí, kde by způsobila smrt velkého množství nebohých vesničanů. Hráč bude lavině, presentované ve hře ledovými bloky různých tvarů, zabraňovat tím, že bude tyto bloky odstraňovat ještě předtím, než se dostanou až dolů k vesnici. K odstranění takových ledových bloků je třeba spojit přinejmenším dva stejného tvaru.

Základní idea je tedy nesmírně jednoduchá. Způsobů jak bloky odstraňovat a jak jich spojovat více najednou je samozřejmě hned několik a hráč je musí postupně ovládnout, aby v pozdějších úrovních stačil stále rychlejšímu tempu padající laviny. Hra nabízí dva herní módy. Arcade mód je tradiční nekonečná hra, kdy se postupně zvyšuje rychlost laviny. Čím déle hráč vydrží, tím většího skóre se dočká, aby se pak s ním mohl pochlubit na oficiálním Dwice score listu. Druhým herním módem je Quest, v němž na hráče čeká 60 úrovní ve vzhledově odlišných lokacích. V každé úrovni bude úkolem hráče zachránit vesnici před lavinou, což bude v globálu znamenat zbavení planety Země nadvlády zimy.

Další informace o hře, která stojí necelých 20 dolarů, jsou k dispozici na této stránce. Kdo si na základě uvedených informací a obrázků myslí, že by se mu mohl titul Alexey's Dwice líbit, tak nechť si stáhne plně funkční hratelnou demoverzi a na vlastní kůži si tak vyzkouší, jestli je i tento výtvor pana Pajitnova hoden jeho slavného jména.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama