atari-koupila-specialisty-na-mmo-cryptic
Novinka Atari koupila specialisty na MMO - Cryptic

Atari koupila specialisty na MMO - Cryptic

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

9. 12. 2008 14:42
Reklama

Společnost Atari koupila studio Cryptic, známé svými onlinovkami City of Heroes a City of Villains. Bude tak zaštiťovat všechny tři připravované onlinovky, které v současné době v Crypticu kutí, tedy Champions Online (která bude využívat hrdiny, známé z příběhů od DC Comics), Star Trek MMO a zatím neoznámenou hru, která má být vydána v roce 2011. Rovněž se počítá s propůjčováním technologie od Crypticů do jiných her od Atari, stejně tak je jasnou věcí provázání s portálem Atari.com. Studio Cryptic před nedávnem získalo velkou posilu v podobě ex-Flagshipa (Hellgate: London) Billa Ropera, který pracuje jako designový ředitel právě na onlinovce dle značky DC Comics. David Gardner, CEO společnosti Infogrames (tedy vlastně Atari) neskrýval radost.

Akvizice Cryptic Studios přináší do Infogrames jedinečnou kreativní sílu s prověřeným a úspěšným portfoliem v rychle se rozvíjející oblasti masových online her. Úspěch Crypticu je založen na unikátní technologii a vizi zkušeného výkonného managementu. Jsem ohromen tím, jaké nástroje Cryptic vytvořil k tomu, aby mohl vyvíjet MMO za nízké náklady. Vytváření světů od nuly může být týmy velmi náročné, ale díky nástrojům od Crypticu se výrobní náklady zmenší na polovinu. To je přesně ten typ společnosti, kterou jsme chtěli zařadit pod značku Atari ve dvacátém prvním století." John Needham z Crypticu opáčil ve stejně pozitivním duchu: "Sdílíme stejnou vizi společně s Atari a jejím vedením. S našimi vývojovými zkušenostmi se nemůžeme dočkat, co nám partnerství s Atari přinese. Rozhodně jim chceme pomoci stát se jedničkou na trhu online her."

Dohoda může být pro Cryptic velmi výhodná. Jistě do jejich kasy přinese 26.7 milionů dolarů a dalších až 27.5 milionů v akciích firmy Infogrames. Další výdělky však budou záviset pouze na tom, zda další hry budou výdělečné, nebo ne. Dalších dvacet milionů dolarů může na jejich konto připlout až dvacet milionů dolarů, pokud Champions Online a Star Trek MMO v letech 2010-11 dosáhnou stanovených finančních cílů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama