potvrzeni-konzolove-verze-crysis
Novinka Potvrzení konzolové verze Crysis?

Potvrzení konzolové verze Crysis?

sleepless.

sleepless.

31. 12. 2006 11:50 8
Reklama

O tom, jestli se chystaná FPS Crysis objeví někdy v budoucnu vedle PC i na next-gen konzolích, se v průběhu právě končícího roku 2006 hovořilo hned několikrát. Přitom sami vývojáři z Cryteku se nemohou dohodnout na tom, jestli to je vůbec technicky možné, nehledě na to, že konečné slovo má v této otázce stejně společnost Electronic Arts. EA však nechme chvilku stranou. Nemožnost portu Crysis na PS3, respektive Xbox 360 nejdříve během Games Convention v Lipsku potvrdil game designer Bernd Diemer. Podle něj prý ani jedna z next-gen konzolí nedisponuje tak výkonným hardwarem, aby Crysis utáhl.

Jen o pár měsíců později se však grafik z Cryteku Michael Khaimzon vyjádřil pro GamesIndustry.biz v tom smyslu, že si není vědom žádné překážky (ani výkonové), která by bránila portu Crysis na next-gen konzole. Nezapomněl však dodat, že o žádném plánu portovat Crysis na next-gen konzole nic neví.

No a teď, před samým koncem roku, přišla španělská sajta HardGame2 s tím, že sama společnost Electronic Arts potvrdila plán týkající se portu Crysis přinejmenším na Xbox 360. Co se případné PS3 verze týče, tak se uvidí. Zatím prý probíhá pomyslný průzkum toho, zdali je port Crysis na PS3 vůbec možný. Každopádně Xbox 360 verze prý nevyjde dříve než v druhém kvartále roku 2008, aby měla hra dostatek času zabydlet se nejdříve na PC.

Informace o Xbox 360 verzi Crysis zní rozhodně pěkně. Problém, a to docela velký, je však v tom, že neexistuje žádná tisková zpráva, která by Xbox 360 verzi Crysis oficiálně oznamovala. Novinka na HardGame2 se přitom ohání výrazem „oficiálně potvrzená“. Zkrátka a dobře, dokud společnost Electronic Arts skutečně oficiální cestou Xbox 360, popřípadě PS3 verzi Crysis neoznámí, tak to budeme brát jako spekulaci, možná i záměrnou dezinformaci a výstřel do prázdna ze strany HardGame2.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama