demigod-vyda-stardock-pres-novou-platformu
Novinka Demigod vydá Stardock přes novou platformu

Demigod vydá Stardock přes novou platformu

sleepless.

sleepless.

7. 4. 2008 17:44
Reklama

V lednu jsme si lámali hlavu nad tím, jak, kde a přes koho bude své chystané tituly vydávat tým Gas Powered Games, když se veřejně přihlásil k samo-vydavatelskému modelu bez účasti velkého molochu typu THQ, či 2k Games. Už tehdy nás napadlo, že se za solitérským postojem GPG skrývá plán počítající s distribucí her přes renomované online distribuční platformy jako jsou Steam, GamersGate, TotalGaming a další. No a měli jsme pravdu, což není chvástání, ale fakt platný přinejmenším v případě titulu Demigod.

Tuhle splácaninu týmové akce, strategie a RPG se silnou příchutí online multiplayeru totiž vydá, či spíše oddistribuuje společnost Stardock, známá nejenom pro svoji strategickou sérii Galactic Civilizations, ale i pro své úspěchy na poli užitného softwaru, v boji proti nesmyslnosti protipirátských ochran a v oblasti digitální distribuce her i softwaru. Poslední bod je přitom nejdůležitější, protože právě Demigod bude jednou z prvních her, které bude Stardock prodávat přes nový distribuční systém zvaný Impulse. Jak v rozhovoru pro Gamasutru prozradil zakladatel Stardock Brad Wardell, bude Impulse komplexní službou nabízející následující:

1. Prodej her od Stardocku, velkých vydavatelských společností (Sega, THQ) i nezávislých vývojářů.
2. Prodej užitného softwaru.
3. Komunitní služby a web 2.0 prvky (blogy, achievementy, diskuse).

Když to shrneme bude Impulse přímou konkurencí Steamu od Valve a jeho lákadlem i kladivem na konkurenci zároveň by měly být zkušenosti Stardocku a systém, v jehož rámci má prodejce obsahu přes Impulse zajištěny výnosy z každého prodaného kusu, minimálně však 15% z ceny.

Partnerství GPG a Stardock přineslo kromě jiného posun vydání Demigod na únor příštího roku, údajně kvůli maximální podpoře veřejného betatestu prozatím lokalizovaného na letošní léto. Brečet však nemusíte, mnohem zajímavější a ve výsledku důležitější pro nás hráče jsou informace o tom, že po vydání bude Demigod celý rok podporován zdarma dostupným obsahem a hra vyjde samozřejmě bez jakékoli protipirátské ochrany. Tak je to běžné u všech Stardockem distribuovaných her a Demigod nebude výjimkou. Jak ukazují skvělé prodeje vyloženě hardcore titulu Sins of the Solar Empire, má tento – pro piráty zdánlivě vyloženě přátelský systém – u hráčů úspěch, který se pozitivně projevuje na výsledném komerčním úspěchu. Neoddiskutovatelným faktorem je však i samotná kvalita hry a tady můžeme jenom doufat, že Demigod nezklame.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama