everquesty-umoznuji-nakup-veci-za-realne-penize
Novinka EverQuesty umožňují nákup věcí za reálné peníze

EverQuesty umožňují nákup věcí za reálné peníze

sleepless.

sleepless.

11. 12. 2008 10:45
Reklama

Dopad na kvalitu a spokojenost hráčů stranou, Sony Online Entertainment je poměrně čilá, co se týká zkoušení prvků a postupů, které by čekal málokdo, protože jdou nezřídka proti většinovému postoji hráčů samotných. Zejména MMO tituly EverQuest II a EverQuest se v posledních letech staly jakýmsi pokusnými zvířátky pro různé experimenty. Takto se třeba v roce 2005 dočkali hráči EQII oficiálního aukčního serveru, což bylo v době, kdy kšeftování s in-game předměty za skutečné peníze bylo aktivitou spadající takřka výhradně pod jurisdikci černých trhů, docela odvážné. A nakonec komunita aukční server rozdýchala, i když to na hru samotnou nepopiratelný vliv mělo.

Těžko však říci, jestli to podobně dopadne i v případě nově zavedené možnosti si in-game předměty přímo kupovat za skutečné peníze od vývojářů a ne od jiných hráčů v aukci. Nová služba se jmenuje StationCash, prozatím je podporována oběma EverQuesty a funguje stejně jako PSN či Xbox Live. Hráč si skutečné peníze vymění za StationCash měnu a pak může vybírat z nabídky a nakupovat. Směnný kurz je aktuálně následující: 1000 SC peněz pořídíte za 1 dolar i euro, nebo za 0.8 libry.

Samotná možnost nákupu předmětů za peníze by zřejmě hráčům až tak nevadila. Strach na jejich straně plyne zejména z obav, že zatímco oni se pěkně poctivě ke všem herním úspěchům musí tvrdou prací prohrát, nějaký floutek otevře virtuální peněženku a postup na nějaký vysoký level si koupí. Takto však StationCash prozatím nefunguje.

V nabídce obchodu jsou totiž většinou léčivé a jinak nápomocné lektvary a obecně nepříliš významné předměty (dekorace do in-game bydlení a podobně), jejichž získání ve hře není obtížné. Diskutabilní je snad pouze v nabídce uvedený lektvar umožňující zrychlený leveling z 1. na 10. úroveň. Dál už snad SOE nezajde, protože to by si již tak nakrklou hardcore část komunity mohla rozkmotřit, minimálně na určitou dobu. Stejně jako u aukce by totiž nakonec naštvaní pravidelní hráči poznali, že StationCash není služba určená pro ně, ale pro nepříliš náruživé jedince, kteří by si nikdy neodvážili zkušenějším kolegům hru kazit. Hlavně by na to ani neměli čas. Ovšem až čas nakonec ukáže, jestli přímý prodej in-game předmětů za reálné peníze má v MMO, kde hráči platí měsíční poplatky, nějaké místo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama