svedove-chystaji-first-person-mmo-mortal-online
Novinka Švédové chystají first-person MMO Mortal Online

Švédové chystají first-person MMO Mortal Online

sleepless.

sleepless.

15. 4. 2008 15:06 1
Reklama

Už v červnu minulého roku se vývojáři z nezávislého švédského týmu Star Vault přihlásili o slovo s informací, že zhruba dva roky připravují fantasy MMO s pracovním názvem Now, a že si k jeho realizaci nakonec vybrali Unreal Engine 3 technologii. Samozřejmě jsme na tuhle informaci okamžitě zapomněli, protože podobných zpráv a zpráviček se za týden vyloupne nespočet. Proto nás velmi mile překvapilo, že vývojáři ze Star Vault nezmizeli za ten tři čtvrtě rok pod povrchem zemským, jako většin indie týmů s podobnými plány, ale naopak se nyní přihasili s představením MMO Mortal Online, což je snad finální název výše zmíněného projektu Now.

Na první pohled, který nabízí video, vypadá Mortal Online opravdu nádherně (i když nevylučujeme vliv nechutně skvěle zvoleného hudebního doprovodu), ale to na kvalitní MMO nestačí. Čím se má hra lišit od soudobé a budoucí konkurence? Hlavně tím, že si na nic nehraje. Je to zkrátka fantasy MMO se spoustou ras, povolání, hrdinů, princezen, draků a jiných příšerek, které je primárně stavěno pro PvP hraní po vzoru Ultima Online. PvE prvek samozřejmě nebude ve hře chybět, ale rozhodně ne v takové míře, jako kupříkladu v LOTRO, či WoWku.

Další odlišnost spočívá v absenci jakýchkoli levelů, vše se bude řídit nabytými schopnostmi. Hra tedy nebude dělena na oblasti přístupné pouze hráčům na vyšších úrovních. Dělat si můžete co chce a kde chcete, ovšem jen pokud máte k dispozici patřičný skill. Tím výčet odlišností nekončí. Souboje nebudou klikací, čili řízené z pozadí statistikou, ale realtimeové. Je to poměrně hardcorový přístup, když se budou úspěchy v boji řídit skutečnými schopnostmi každého hráče, ale kdo říká, že musí hra být úspěšná jen s hráčskou základnou o velikosti WoWka. A v neposlední řadě je netradiční volba first-person pohledu. Svoji postavičku tedy neuvidíte, což nám přijde silně omezujíc, zejména co se týče atmosféry a pocitu ztotožnění se svojí postavou, nicméně nejsme tu od vytváření předpovědí. Třeba se to bude hráčům líbit.

Podrobně rozepsaný záměr tvůrců a popis hlavních herních prvků najdete na homepage hry a ještě jednou vás s dovolením upozorňujeme na první video, které se moc povedlo a hlavně na pozadí vyhrávající hudba je přímo čarovná!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama