vyvoj-hellgate-restartuje-firma-z-asie
Novinka Vývoj Hellgate restartuje firma z Asie

Vývoj Hellgate restartuje firma z Asie

sleepless.

sleepless.

1. 8. 2008 10:42
Reklama

Před očima hráče se nic moc neděje. Měsíční poplatky platit nelze, ale hra pořád běží, nový účet si mohou zájemci také vytvořit (proč to nezkusit, když cena hry spadl na rovinu budgetu), zkrátka nic nenasvědčuje bouří odehrávající se na pozadí. A ta řádí, panečku ta řádí i mezikontinentálně. Ale to snad nemusíme těm, co celou kauzu okolo týmu Flagship Studios sledují, připomínat. Zprávy o konci studia se střídají s novinkami o světlé budoucnosti. Informace o tom, že práva na Hellgate i Mythos vlastní asijská společnost HanbitSoft, se kříží s dušováním Flagshipu, že tomu tak není. Kdo už se v tom má vyznat. Pro hráče je stejně nejdůležitější, že hra pořád běží a jak to vypadá, i nadále poběží. A není už pak úplně jedno, jestli se o její provoz stará a nový obsah vyvíjí přímo lidé z Flagshipu nebo stejně schopný Tonda Hučka z Hlupákova? Jistě, že to je jedno.

A jak jsme na to přišli, že Hellgate: London bude i nadále žít? Jednoduše, na Gamasutře a DICE.com se v příslušných sekcích objevily nabídky práce pro programátory v novém studiu firmy T3 Entertainment, které bude otevřeno v San Franciscu. No a v popisu oněch džobů se přímo píše, že vybraný člověk bude s chutí a nasazení dále vyvíjet tituly Hellgate: London a Mythos a další nové projekty firmy HanbitSoft. Čili to vypadá, že nakonec vlastnická práva na Hellgate a Mythos opravdu připadla HanbitSoftu. Není náhodou, že právě T3 Entertainment vlastní rozhodující podíl akcií HanbitSoftu, s čímž je spjata i rozhodovací pravomoc.

Snaha T3 Ent. a HanbitSoftu držet Hellgate při životě a dále tuto hru rozšiřovat je zcela opodstatněná. Zatímco v Evropě a Americe se hře moc nedařilo, v Asii se prodává velmi dobře a hraje ji solidní množství měsíční poplatky platících hráčů. A o ty nechce přijít ani T3, ani HanbitSoft a už vůbec ne Comerica, investiční banka, která zafinancovala původní vývoj Hellgate: London.

Vývoj hry tedy bude pokračovat, možná se časem přesune pouze do Asie, ale to je v rukou někoho jiného. Zatím hra běží a hotovo. Mnohem víc by nás zajímalo, co bylo a bude s vedením Flagshipu, čili Billem Roperem a Maxem Schaeferem, potažmo z personálem Flagship Studios. Přesunou se organicky do nového studia T3 Entertainment a budou dále pokračovat ve vývoji, nebo je ve vývojářském křesle Hellgatu vystřídá někdo jiný? Nevíme, nevíme, nepovíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama