ex-zamestnanec-pandemicu-promluvil
Novinka Ex-zaměstnanec Pandemicu promluvil

Ex-zaměstnanec Pandemicu promluvil

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

19. 11. 2009 13:10
Reklama

Uzavření studia Pandemic před dvěma dny přišlo jako blesk z čistého nebe. Nikdo totiž neměl ani potuchy o tom, že chystané propouštění v EA se dotkne právě tohoto, na první pohled úspěšného studia, které má v rukávu třeba úspěšnou dvojici her Mercenaries. Tedy, mělo. Bývalé zaměstnance sice asi vázal nějaký kolektivní slib mlčení o neslavném konci, ale jeden z nich (samozřejmě pod populární přezdívkou anonym) stejně neodolal a podělil se o svůj názor na fórech NeoGAFu. Podle něj byla tím hlavním důvodem konce Pandemicu špatná rozhodnutí managementu studia samotného, neboť podle toho, jak to viděl on, si lidé z top managementu mohli dělat prakticky co se jim zlíbilo. A to se samozřejmě odrazilo i na prodělečnosti studia.

"Neustále dělali špatná rozhodnutí. Ať už se to týkalo propagování našich her, špatně dělaných rozpočtů, nesprávného rozdělování peněz, nedodržování milestonů, žádné připomínky k vývoji, zkrátka nic se nedělalo dobře. A je to škoda, protože lidé v Pandemicu byli hodně talentovaní, ale chyběl jim řád, který mělo dodat právě vedení."

Proto onen bývalý zaměstnanec ani tak nehaní EA za to, že se rozhodla studio zavřít. "Pravděpodobně udělali správnou věc. Pandemic je stál hodně peněz a poslední naše hry, upřímně řečeno, stály za starou belu. Ale jedna věc mě teď hodně štve - osud našeho Saboteura. Samozřejmě lze jednoduše říct, že mám zkreslený pohled na věc, protože jsem mu věnoval posledních pár let života, ale podle mě nechají EA Saboteura v obchodech jednoduše vyhnít. Neudělají mu žádný marketing, zkrátka ho jen vypustí do světa a nebudou se o něj dál starat. A to je k**va škoda, protože ta hra fakt stojí za to."

Jestli měl onen anonym pravdu se dozvíme už příští měsíc, kdy Saboteur, akce z druhé světové války, přijde i do našich obchodů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama